Münih’te binlerce kişi savaşa karşı gösteri yaptı

Münih'te binlerce kişi “Güvenlik Konferansı”nı protesto etmek için sokaklara çıktı. Gösteride Kürt toplumu da güçlü bir şekilde temsil edildi.

Yaklaşık 40 devlet ve hükümet başkanı, bu Cumartesi günü Bayerischer Hof'ta düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı (SiKo) için bir araya geldi. Bu arada 10 binden fazla kişi de protesto için sokaklara döküldü. Stachus'ta bu yıl "Ateş etmek yerine müzakere edin, yeniden silahlanmak yerine silahsızlandırın!" sloganıyla düzenlenen "NATO Güvenlik Konferansına Karşı İttifak" gösterisi öğlen saatlerinde başladı. Katılımcılar bir dakikalık saygı duruşu ile Mereş merkezli depremde yaşamını yitirenleri andı. Münih Kürt Toplum Merkezi de yardım kuruluşu Heyva Sor a Kurdistanê e.V. ile birlikte deprem bölgesi için bağış topladı.

‘PKK YASAĞINI KALDIRIN’ SLOGANI YANKILANDI

Ardından Stachus'tan mitingin yapılacağı Marienplatz'a kadar yürüyüş yapıldı. Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen ve Kürt toplumu adına bir temsilci bir konuşma gerçekleştirdi. Hozan Onur Evîn de Kürtçe marşlar seslendirdi.

Kürt toplumu güçlü bir şekilde temsil edildiği yürüyüşte göstericiler, sık sık "PKK yasağını kaldırın”, "Rojava ile dayanışma" ve "Jin Jiyan Azadî” sloganları attı.

Defend Kurdistan İnisiyatifi, Kurdistan'daki devlet şiddetini ve Batı'nın çifte standartlarını kınamak için SiKo'ya karşı düzenlenen karşı protestolara güçlü katılım çağrısında bulunmuştu.

Bugün Münih’in farklı noktalarında da çeşitli sağ ve sol örgüt ve gruplar, Münih Güvenlik Konferansı’na karşı gösteri yaptı.