GÖRÜNTÜLÜ

Mürşide Oltan: Tecride, işgal ve ihanete karşı ayağa kalkın

Tecridin bugün ihanetle de beslendiğine işaret eden Mürşide Oltan, Kürt halkını işgal ve ihanete karşı ayağa kalkmaya ve “Kürt halkının iradeleridir” dediği Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı, gerillayı ve zindandaki tutsakları sahiplenmeye çağırdı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde İmralı İşkence Sisteminin ortadan kaldırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için başlattığı Özgürlük Nöbeti 629. haftasına girdi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde, Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada, her haftasını Avrupa’da yaşayan Kurdistanlıların gruplar şeklinde devraldığı nöbet eylemi; haftanın 7 günü 07.30 ile 16.30 arasında sürdürülüyor.

Eylemde bir yandan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik işlenen insanlık suçlar teşhir edilirken, diğer yandan da Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dönük işlenen bu suçlara Avrupa kurumlarının ortaklığı ve sessizliği kınanarak, görevlerini yerine getirme çağrısında bulunuluyor.

13’üncü yılında devam eden eylemi 629. haftasında Almanya’nın Darmstad kentinden gelen Oltan ailesi devraldı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına eylemi devralan grupta Mürşide Oltan ile eşi Selim Oltan ve sekiz yaşındaki kızları Sara yer aldı.

13 yıllık Özgürlük Nöbeti’nde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Mürşide Oltan, aile olarak her yıl nöbete katıldıklarını hatırlattı. “İşgalci devlet, Uluslararası Komplo’yla Önderliğimizi 25 yıldır bizden kopardı. Ancak Önderlik fiziki olarak bizimle birlikte olmasa da her zaman yanımızdadır” diyen Mürşide Oltan, özellikle Kürt kadınlarına özgürlüğün yolunu gösterdiğini söyledi. Bu nedenle Kürt halkı ve kadınları olarak Abdullah Öcalan’ın özgürlüklerini istediklerini ifade eden Mürşide Oltan, “Önderliğimize uygulanan ağırlaştırılmış tecridi kabul etmiyoruz. Bu tecrit başta biz kadınlar ve gençler olmak üzere hepimize yöneliktir. Görüyoruz ki bu tecrit bugün ihanetle de besleniyor. İşgalci faşist Türk devleti 3 yıldır tüm kirli yöntemlerle Kürt halkının iradesini ortadan kaldırmak istiyor. Kürt halkının iradesi Önderliğimiz ve gerilladır” diyerek başta kadınlar, gençler ve Başûrê Kurdistan halkı olmak üzere tüm Kürt halkını işgal ve ihanete karşı ayağa kalkmaya çağırdı.

Mürşide Oltan, şunları ekledi: “Kurdistan Özgürlük Gerillası, her 4 parça Kurdistan’ın çocuklarıdır. Nerede bir saldırı olursa gerilla oradadır. Rojava’ya saldırı olduğunda gerilla koşuyor, Başûr’a saldırı olduğunda yine gerilla karşı koyuyor. Tüm Kürt halkına çağrı yapıyorum; Önderliğimize, gerillamıza, zindandaki arkadaşlarımıza sahip çıkalım.”