Nice’da tecride ve işgale karşı protesto

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırıları ile 9 Ekim Uluslararası Komplo 25. yıl dönümü vesilesiyle Nice şehrinde miting ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Fransa’nın Nice şehrinde bir araya gelen Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan‘a yönelik 9 Ekim Uluslararası Komplosunu ve Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla bir miting ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Gare de Nice önünde saat 13.00’da Kurdistan Devrim Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde Demokratik Kürt Toplum Merkezi eşbaşkanları katılımcıları selamladı.

Soykırım saldırıları karşısında Avrupa’da yaşayan Kurdistanlılara büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden eşbaşkanlar, “Bu süreçte öncü rolünü üstlenerek Önder Apo, gerilla ve Rojava direnişi etrafında kenetlenmeliyiz. Halkımız Önder Apo’nun ideolojisi ile kendi bilincine vardı. Şu an Avrupa ve Kurdistan’ın dört parçasında direniş esas alınmıştır. Biz de bu yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı yapacağız” denildi.
Konuşmalar ardından Nice merkezinde yer alan Place Masena’ya doğru yürüyüşe geçildi. Önde, bir çok dilde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden pankart ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı flamalar taşındı.

Kitle, Fransızca Abdullah Öcalan’a özgürlük talep eden sloganlar atarken Rojava ve gerilla direnişini selamlayan sloganlar attı.