NRW’den bir heyet şehit ailelerini ziyaret etti

NRW Parlamenteri Berivan Aymaz ve çeşitli kurumlardan oluşan bir heyet, katliamın gerçekleştiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, ailelere başsağlığı diledi.

İkinci Paris Katliamı’nda şehit düşen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nde başlatılan Adalet Nöbeti devam ederken, şehit ailelerine halkın ve kurumların taziye ziyaretleri de sürüyor.

Almanya Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Başkan Yardımcısı ve Parlamento Üyesi Berivan Aymaz, Heinrich Böll Vakfı Fransa Sorumlusu Marc Berthold, Almanya Kürt Cemiyeti Başkanı Mehmet Tanrıverdi ve Cemiyet Sekreteri Cahit Başer’den oluşan bir heyet, Merkez’de şehit ailelerini ziyaret etti.

Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Berivan Aymaz, saldırıyla Kürtlerin hedef alındığına vurgu yaparak, “Fransa’da çok sayıda yabancı var. Bu şahsın Kürtleri hedef alarak bu saldırıyı yaptığı şüphe götürmez bir gerçekliktir. Bu anti Kürt bir saldırıdır. Fransa adaleti, sorunları derinlikli olarak ele almalıdır. 10 yıl önceki katliam dosyasının üstünün kapatılması bu tür saldırıya zemin olmuştur” dedi.