GÖRÜNTÜLÜ

Nürnberg'de işgal protesto edildi, gerilla selamlandı

İşgal saldırılarının ve ihanetin protesto edildiği Nürnberg'deki eylemde gerilla direnişi selamlandı.

Almanya'nın Nürnberg kentindeki Kurdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP'nin ihanetini protesto etti, gerillanın direnişini selamladı.

Eylemde yapılan açıklamada "Kurdistan'ın hiçbir karışında işgalci devletlerin olmaması için gerilla ve halk tarafından çetin mücadeleler veriliyor. Kurdistan'ın dört parçasındaki dağlarında ve ovalarında görkemli bir direniş yapılıyor. Bu direniş sonucunda müthiş kazanımlar elde edildi. Bu kazanımlar yılların verdiği emekler ve bedellerle ortaya çıkmıştır. Hiç kimsenin hakkı yoktur ki bu kazanımlara olumsuz etki etsin" denildi.

'GERİLLAYA SALDIRI TÜM KURDİSTAN'A SALDIRIDIR'

Açıklamada KDP ihanetine dikkat çekilerek şunlar da belirtildi:

"Fakat tarihten hiç ders çıkarmayan KDP'nin faşist Türkiye devletine verdiği destekle işgalciler Güney Kurdistan'da konuşlandı. Güney Kurdistan'da  kahraman gerillaya büyük bir saldırıya hazırlanıyorlar.  Yapılacak olan bu saldırı her anlamıyla Özgür Kurdistan'a doğru gidilen yolda bir engeldir. Çünkü PKK'nin zayıflaması Kurdistan'ın zayıflaması demektir.  KDP'nin aldığı bu tavır Kurdistan'a en büyük ihanettir.

Buradan Güney Kurdistan'daki halkımıza sesleniyoruz; ihanet içinde olan KDP zihniyeti Güney Kurdistan'da etkisiz bırakılmalı. Faşist Türkiye devletine karşı Kurdistan gerillaları ile birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz."