Oberhausen ve Hamburg'da Rojava ile dayanışma eylemi

Oberhausen’da Alman polisinin engelleme girişimlerine rağmen gerçekleştirilen protesto mitinginde, Türk devletinin uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil eden saldırılarının durdurulması çağrısı yapıldı. Hamburg’da da kitlesel yürüyüş düzenlendi.

Türk devletinin 4 Ekim’den bu yana boyutlandırdığı ve doğrudan sivilleri ve bölgenin altyapısını hedef alan saldırıları Almanya'nın Oberhausen kentinde protesto edildi.

Duisburg Demoratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ile Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) ortak çağrısıyla saat 13.00’da Oberhausen merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları bir miting gerçekleştirdi.

Alman polisi daha önce alınan miting ve yürüyüş hakkında Almanya’da tüm yürüyüş ve mitinglerin yasaklandığını belirtip yasaklamak istemesi kitle tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine miting yapılmasına izin verdi.

Eylemde Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından DKTM ve PYD adına konuşmalar yapıldı.

Türk devletinin saldırılarına işaret edilen konuşmalarda; “Eski istihbarat şefi Hakan Fidan, Türk televizyonunda Türk ordusunun Rojava ve Başûr’daki elektrik ve su gibi altyapılara saldıracağını duyurdu. Türk ordusu o zamandan bu yana çok sayıda elektrik ve trafo merkezinin yanı sıra mağazalara ve sanayi bölgelerine saldırdı. Çok sayıda sivil hayatını kaybetti, çok daha fazlası da yaralandı. Türk devletinin saldırılarını sürdürmesi nedeniyle mağdurların sayısı artmaya devam edecek. Sivil altyapıya ve sivillere yönelik hedefli saldırılar, uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil etmektedir ve bunlara uygun şekilde davranılmalıdır” denildi ve uluslararası devletlere Türk devletini durdurma çağrısı yapıldı.

Polisin engelleme girişimlerine rağmen mitinge katılan yüzlerce kişi, sık sık “Bijî berxwedana Rojava”, “Terörist Erdoğan”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarını haykırdı.

HAMBURG

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Hamburg’da bir protesto yürüyüşü düzenlendi.

Hamburg merkez tren istasyonu önünde başlayan yürüyüşten önce Kurdistan Özgürlük Şehitleri için saygı duruşu yapıldı ve şehitlerin posterleri taşındı.

Yürüyüşte bir konuşma yapan Hamburg DKTM temsilcisi Emin Bagok, “Filistin halkıyla dayanışmaya  çağıran Erdoğan, Rojava’da halkımızı katlediyor” dedi. Rojava saldırıları için sesini çıkarmayan devletlerin tutumunu protesto ettiklerini söyleyen Bagok, mücadelelerinin her yerde devam edeceğini söyledi.