Oslo’da ve Stockholm’de Rojhilat ve İran serhildanı selamlandı

Rojhilatê Kurdistan ve İran kentlerinde bir ayı aşkın bir süredir serhildanda olan halka destek vermek amacıyla Norveç’in Oslo ve İsveç’in Stockholm kentlerinde eylemler düzenlendi.

OSLO

Norveç'in başkenti Oslo'da her hafta olduğu gibi bu cumartesi de binlerce Kurdistanlılar ve İran halkları büyük bir yürüyüşle İran ve Rojhilat’ta bir aydan fazladir devam eden kadın devrimine destek ve ses olmak için alanlara çıktı.
Yürüyüş saat 14.00’da Oslo ana tren istasyonu önünde başlayarak, kentin en kalabalık caddesi olan Karl Johan’da bulunan Norveç'in Diş İşlerş Bakanlığı önüne kadar sürdü ve burada bir mitingle eylem siyasi ve sivil kurumlar temsilcileri konuşmalar yaparak devam etti.
Mitingde Norveç'in en büyük sendikası olan LO Başkanı Peggy Hessen bir konuşma yaparak, "Bir kadın olarak İran halklarının, özellikle kadınların haklı ve demokratik taleplerini selamlıyoruz, destekliyoruz ve kesinlikle savunuyoruz" dedi.
Mitingde Norveç Kızıl Parti’den (Rødt) Seher Aydar ve iktidarda olan İşçi Partisi’nden Mani Huseini adlı Kürt parlamenterler de İran halklarına desteklerini ifade ettiler.

Eylemde "Jin Jiyan Azadî”, “Hepimiz Jîna’yız ve haklıyız”, “Norveç sessiz kalma” sloganları hiç susmadı. Miting halaylar ile sonlandırıldı.

STOCKHOLM

İranlı halklar ve Kürtler, İran’da serhildanda olan halkla dayanışmak için bugün de İsveç’in başkenti Stockholm’un merkezinde yer alan Sergels Torget meydanında bir araya geldi.

Ortaklaşa organize edilen eylemde KJAR flaması ve “Jin jiyan azadî” yazılı afişler taşındı ve bu slogan haykırıldı.

İran ve Rojhilatê Kurdistan’da halkın 35 gündür ayaklanmada olduğu hatırlatılarak, “Bu devrim, bu serhildan bir kadın devrimidir, kadın ayaklanmasıdır. Zulme karşı ayakta olan halkı selamlıyoruz. Rojhilatlı bir Kürt kadını bugün İran halklarının direniş sembolü olmuş durumda” denildi.

Mitingde siyasi tutsakların serbest bırakılması talep edilerek, daha güçlü bir dayanışma için birlik çağrısı yapıldı.