GÖRÜNTÜLÜ

Oslo Irak Büyükelçiliği önünde gazeteciler için eylem

İşgalci Türk devletinin hedef alarak gazeteciler Gulistan Tara ile Hêro Bahadîn’i hunharca katletmesi, başkent Oslo’da bulunan Irak Büyükelçiliği önünde protesto edilirken, Türk devletinden hesap sorulması istendi.

Norveç'in başkenti Oslo’da aktivistler, basın çalışanları, Kürt kurum temsilcileri Irak Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek, işgalci Türk devletinin KDP işbirliğiyle gazetecileri hedef alan saldırısını protesto etti.

Eylemde Norveç Kürt Medya Vakfı adına Ramin Mamedi bir konuşma yaparak, Özgür Basın emekçilere yönelik saldırıyı kınadı, Gulistan Tara ve Hêro Bahadîn’i katleden Türk devletinden hesap sorulmasını istedi.

Ramedi, Norveç Dış İşleri Bakanlığına, Parlamento Başkanı’ na ve siyasi partilere ve Norveç’teki kimi basın kuruluşlarına konu ile ilgili mektup gönderdiklerini söyledi.

Başûrê Kurdistanlı kadın aktivist Rubar Yosef ve Rojavalı aktivist Bavê Hesen birçok dilde yaptıkları konuşma ile Irak hükümetine; gazetecilerin can güvenliğini ve mesleklerini icra etme koşullarını sağlamaya ve katledilen gazetecilerin faillerini cezalandırmaya çağırdı.

Eylemde işgalci Türk devletinin saldırıları, KDP ve Barzani ailesinin ihaneti, Irak hükümeti ile yapılan anlaşma atılan sloganlarla protesto edildi.