Padoue ve Rovigo’da kitap tanıtımları

İtalya'nın Padoue ve Rovigo kentlerinde Êzidî halkının trajedisini anlatan La Montagna Sola ile Şengal'e Kadar Uyuma adlı kitapların tanıtım etkinliklerine yoğun ilgi gösterildi.

Ünlü Karikatürist Zerocalcare ismi ile tanınan Michele Rech, Il Manifesto Yazarı Chiara Cruciati ve Rojbîn Bêrîtan tarafından kaleme alınan "Dağ Yalnız" (La Montagna Sola) adlı kitap ile Şengal'e Kadar Uyuma adlı çizgi romanın İtalya’da tanıtımı etkinlikleri devam ediyor.

Padoue ve Rovigo şehirlerinde kitap tanıtım etkinliklerine büyük ilgi gösterildi.

İtalya'dan çeşitli sendika, dernek, gazeteci, aydın ve bir de karikatüristin yer aldığı bir grup, Kurdistan'a Doğru (Verso il Kurdistan) adlı dernek öncülüğünde 26 Mayıs 2021 tarihinde Maxmûr Kampı’na ve Şengal'e ziyaret gerçekleştirmiş; engellemelere rağmen gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından söz konusu kitaplar hazırlanmıştı.

Daha önce İtalya'nın birçok kentinde yapılan tanıtım etkinlikleri de yoğun ilgi görmüştü.

Padova ve Rovigo’da Ya Basta (Êdî Bes e ile Rete Kurdistan Polesine’nin (Polesine Kurdistan Ağı) organize ettiği etkinliklerin her birine bine yakın kişi katıldı. Rovigo’daki etkinlik yoğun ilgiden dolayı gün içerisinde iki kez gerçekleştirildi.

Etkinlikte 18 Mart 2019 yılında Rojava’da şehit düşen enternasyonal devrimci Lorenzo Orsetti (Tekoşer) anısına hazırlanan belgesel de gösterildi.

Ayrıca deprem bölgeleri ile dayanışmak amacıyla yapılan çağrılar ve satılan biletlerle bağış toplandı. Bağışların, depremzedelere ulaştırılmak üzere Heyva Sora Kurdistan Italia’ya (Mezzaluna Rossa Kurdistan Italia) aktarılacağı belirtildi.

Etkinlikler geç saatlerde sona erdi.