Paris'te Kürtler ABD'yi protesto etti

Paris'teki Kürtler, Kürt yöneticileri hedef alan ABD'yi protesto etmeyi sürdürdü.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlılar, dört haftadır ABD konsolosluğu önünde eylemdeydi. Kürdistanlılar, Kürt hareketinin öncülerini hedef alan ABD’yi bugün de protesto etti.


Üzerinde “Üç Kürt yöneticisi, insani değerlerin mücadelesini yürütüyorlar” ve “Gözlerinizi büyük açın, gerçek teröristler bunlardır” yazılı pankartları taşıyan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini de açtı. Eylemde sık sık Fransızca ve Kürtçe “Katil Erdoğan”, "Kürdistan için siyasi çözüm”, "Diktatör Erdoğan” ve “Öcalan için özgürlük” sloganları atıldı.
Eylem boyunca konuyla ilgili Fransızca yazılı bildiri okuyup dağıtan Kürdistanlılar, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan hakkında alınan alınan kararın derhal geri çekilmesini istedi.

'İŞGALCİ TÜRK DEVLETİNE İZİN VERMEYELİM'

CDK-F Eşbaşkanı Necmettin Demiralp, bir aydır ABD Konsolosluğu önünde yaptıkları eylemi bitirdiklerini söyledi. Demiralp, “Uygarlık anası, tüm insan değerlerin beşiği olan kutsal Kürdistan topraklarının faşist Türk devleti tarafından daha fazla kirletilmesine izin vermeyelim” dedi.
Demiralp, “Dem Dema Azadiyê ye” hamlesi çerçevesinde Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü ve işgale karşı 29 Mayıs Cumartesi günü saat 15:00’da Paris République Meydanı'ndaki eyleme katılım çağrısında bulundu.