Paris’te tecrit protestosu

Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebi ile bir yürüyüş düzenlendi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi’nin (CDK-F) çağrısıyla yapılan yürüyüşe Paris ve çevresindeki DKTM'ler, Fransa Kürt Kadın Hareketi ve Ciwanên Azad Paris de destek verdi. Yoğun bir katılımın olduğu yürüyüş saat 16.00’da Gare de L’Est önünde başladı.

Kürdistanlılar, Öcalan'ın fotoğraflarının olduğu" Azad bike", "Türk faşizmi kaybetti Kürdistan kazandı" pankartları taşıyarak "Öcalan'a özgürlük" sloganları ile yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca Öcalan üzerinde uygulanan tecridi anlatan bildiriler dağıtıldı.

Kitle, Rébuplique Meydanı’nda ise bir miting düzenledi.

Mitingde konuşan Ciwanên Azad Avrupa Koordinasyonu temsilcisi Fırat Welat bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 20 yıldır Türk faşizmine karşı İmralı’da emsalsiz bir mücadele verdiğini söyleyen Welat şunları dile getirdi: “Bir yılı aşkın süredir Önderlikten haber alamamaktayız, unutulmamalıdır ki bugün Kürdistan’ın dört parçasında Önder Apo çizgisinde bir devrim yaşanmaktadır. Kimse bizim sabrımızı Önderliğimiz üzerinden sınamasın. Önder Apo özgür olmadan Kürdistan özgür olmaz, bu eksende Kürdistan'da Türk AKP faşizmi ve işbirlikçi çetelerine karşı bir savaş verilmekte ve en kısa zamanda devrim ile sonuçlanacaktır. Bizler Önder Apo özgürleşene kadar amansız bir mücadele içinde olacağız ve faşizmi Kürdistan'da def edeceğiz".

Eylem "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile sona erdi.