GÖRÜNTÜLÜ

Pirsûs şehitleri için Hildesheim’de miting

9 yıl önce Pirsûs’ta DAİŞ eliyle katledilen 33 genç, Hildesheim’de düzenlenen yürüyüş ve mitingle anıldı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê ile dayanışma kapsamında 20 Temmuz  2015 tarihinde Riha’nın Pîrsûs ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen ve DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu katledilen 33 genç, Almanya’nın Hildesheim kentinde bir mitingle anıldı.

Young Struggle Hildesheim ile Zora Hildesheim öncülüğünde düzenlenen mitinge Hildesheim Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Halkların Birleşik Devrim Hareketi, Kadınların Birleşik Devrim Hareketi ve ATİF destek verdi.

Ottoplatz'da bir araya gelen Kurdistanlı, Türkiyeli ve Alman örgüt ve kurumlar yaptıkları kısa konuşmalardan sonra 33 Düş Yolcusu’nun isimlerini okuduktan sonra merkezde yürüyüşe geçti. Pirsûs şehitlerinin resimlerinin taşındığı yürüyüşte Kürtçe, Almanca ve Türkçe "Kurdistan faşizme mezar olacak", "Sara Rojbîn Ronahî, Jin Jiyan Azadî", "Şehîd Namirin", "Faşizme karşı omuz omuza", "Terörist Erdoğan", "Frau Mörder Erdoğan", "Kinder Mörder Erdoğan", "Devrim Şehitleri ölümsüzdür", "Bijî Berxwedana Gerîla" ve "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganları atıldı.

“Katliamların hesabını soracağız” vurgusu yapan konuşmacılar, Rojava Devrimini selamladı. Hildesheim, Friedrich-Nämsch-Parkına kadar yapılan yürüyüş, mitingle sonlandırıldı.