Pirsûs’ta katledilenler Paris ve Ulm’da anıldı

Kobanê’nin yeniden inşası SGDF öncülüğünde 2015 yılında Pirsûs’ta bir araya gelen sosyalist gençlere yönelik canlı bomba saldırısında katledilen 33 genç Paris ve Ulm’da anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris ile Almanya’nın Ulm kentinde, 20 Temmuz 2015'te Pirsûs’ta DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı eylemde şehit düşen 33 sosyalist genç için yürüyüş ve anma düzenlendi.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'de Gare De L'est önünde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğünde Türkiyeli ve Kurdistanlı devrimciler 20 Temmuz 2015'de Pirsûs'ta katledilen 33 sosyalist genci anmak için toplandı. Gare De L'est önünde toplanan kitle, Republique meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında sık sık "Suruç için adalet,herkes için adalet", "Suruç'un hesabını gençlik soracak", "Arîn'den Sibel'e yürüyoruz zafere", "Bijî Berxwedana Rojava", "Bijî Berxwedana Kobanê" ve "Şehîd Namirin" sloganları atıldı.

Gare De L'est'de başlayan yürüyüş Republique meydanında son buldu. Açıklama öncesi Pirsûs’ta katledilen gençler başta olmak üzere devrim mücadelesinde şehit düşen devrimciler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti. Ardından 33 düş yolcusunun isimleri okunarak "BURADA" denildi.

Açıklamada ise şu vurgular yer aldı: "Bugün burada 20 Temmuz 2015'te gerçekleşen ve Türkiye/Kurdistan tarihinin sosyalist gençlere yönelik en büyük katliamı olan Pirsûs Katliamında şehit düşen yoldaşlarımızı anmak için toplandık. Sosyalist gençlerin başlatmış olduğu "Kobanê'yi beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" kampanyası ile başlayan bu yol, faşist Türk devleti ve ortağı DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bir canlı bomba saldırısına uğradı. Ama bu yol bitmedi. O gün orada olanların ama özellikle de orada hayatını kaybeden 33 güzel insanın, 33 düş yolcusunun bizlere bıraktığı çok güzel ve uzun bir yol var. Biz de o yoldan gidebilmek için, onların düşlerini Avrupa'dan, Paris'den devam ettirebilmek için mücadeleye devam edeceğiz."
Açıklama, devrimci kurumların yaptığı konuşmalar ile son buldu.

ULM

Almanya’nın Ulm kentinde katliamın 9. yılında katledilen 33 sosyalist için, Avrupa Demokratik Güç Birliği’nin (ADGB) çağrısıyla bir anma mitingi düzenlendi. Ulm Eisstein Anıtı önünde yapılan etkinlikte, ADGB, AVEG-KON, FED-GEL ve ATİF adına yapılan Almanca ve Türkçe konuşmalarda, “Katliam lanetlenirken, sorumluların yargılanmadığı, bu anlamda Suruç için adalet herkes için adalet talebimizi her yerde haykırıyoruz” diyen konuşmacılar, mücadeleye devam edecekleri mesajı verdiler.

AVEG-KON adına yapılan konuşmada, Avrupa’da da “Suruç için adalet, herkes için adalet” demeye devam edileceği ve katliamların hesabının sorulacağının altı çizildi.

Almanca yazılı “Suruç için adalet herkes için adalet” pankartlarının açıldığı eylem yerine, mumlar ve kırmızı güllerle birlikte dövizler sergilendi.

Rojava Devrimi’nin de selamlandığı miting, atılan sloganlar, Pirsûs’a atfedilen marşların çalınmasından sonra sona erdi.