PJAK Eşbaşkanı: Jin jiyan azadî devrimi sürüyor

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muini, İran ve Doğu Kürdistan’daki “Jin jiyan azadî” isyanının sürdüğünü belirterek, “PJAK bu devrimin yoldan çıkarılmasına izin vermeyecek” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan vesilesiyle İsviçre’nin Göteborg kentinde düzenlenen etkinlikte konuşan PJAK Eşbaşaknı Siyamend Muini, 4 Nisan “siyaset, toplum ve felsefe için tarihi bir kavşağa” işaret ettiğini kaydetti.

Birçok aydının da katıldığı etkinlikte İran ve Doğu Kürdistan’daki “Jin jiyan azadî” isyana dikkat çeken Muini, bu isyanı “toplumsal ve zihniyet Rönesansı” olarak tanımladı.

Muini, "Sol ve özgürlükçü taraflar dikkat etmez ve tedbir almazlarsa devrime el konulma tehlikesi vardır” diye uyardı.

“Bu devrimin kırılmaması ve devam ettirilmesi gerekiyor” diye ekleyen Muini, “Önümüzdeki birkaç ay içinde İran halkının daha güçlü bir şekilde sokaklara çıkması ihtimali var. Bu devrim, işgalci İran cumhuriyeti yıkılana kadar devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

İran devletinin siyasi, ekonomik, toplumsal ve askeri anlamda hiçbir gücünün kalmadığını belirten Muini, “İslam Cumhuriyeti’nin yıkılacağına ilişkin hiçbir şüphe kalmadı” diye konuştu.

Doğu Kürdistan’daki siyasi partilerin birlik olmasının önemine vurgu yapan Muini, “Kürtler, İran'ın geleceğine katkıda bulunabilmelidir. Bir Kürdistan cephesi için çalışma yapılmalı, halkların birliği ve koalisyonunu inşa edilmelidir” şeklinde konuştu.

PJAK Eşbaşkanı, “Jin jiyan azadî” devrimini yoldan çıkarma çabalarına geçit vermeyeceklerini vurguladı.