PYD’nin kuruluş yıl dönümü Berlin’de kutlandı

PYD’nin 20. kuruluş yılı dolayısıyla Berlin’de yapılan kutlamada konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, “Dört parça nasıl direniyorsa Avrupa’daki halkımız da kendini örgütleyip, iradesizleştirme ve kimliksizleştirme saldırılarına cevap olmalıdır” dedi.

PYD'nin 20. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle kutlama Almanya’nın başkenti Berlin’de kutlama yapıldı.

PYD-Berlin'in organize ettiği kutlama Waterloo 7 adresinde PYD (Demokratik Birlik Partisi) Eşbaşkanı Asya Abdullah'ın katılımı ile gerçekleşti.

Tertip komitesi adına Adnan Osê, Demokratik konfederalizmi esas alarak Rojava'da varlığını sürdüren PYD'nin 20. yılını kutluyoruz“ diyerek, PYD'nin kuruluşunda yer alan şehitleri andı.

Ardından PYD'nin 20 yıllık sürecini anlatan sinevizyon gösterildi.

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah ise, Hegemonik sistemlerin savaşı daha da derinleştireceklerine işaret ederek, şöyle konuştu: “Bizler bu süreci iyi okuyup örgütlenmez ve mücadele etmezsek geleceğimizi inşa edemeyiz. Savaş, ekonomik savaş ve diğer tüm özel savaş Kürdistan’ın demografik yapısını değiştirmek içindir. Kürt halkının bu onurlu mücadelesine karşı şu an Kurdistan dağlarında tüm silahlar ile özgürlük gerillasına saldırılar devam ediyor. El Nusra’nın Rojava’ya saldırılarından bu yana durmadan devam ediyor. Herkesin yapacağı bir şey vardır. Diasporada yaşayan tüm halkımız Rojava ve Kurdistan için mücadele etmez, örgütlenmez ve devrime sahip çıkmazsa bizleri zor yarınlar bekliyor. Başkalarının ülkesinde ölmek yerine her konuda mücadele edip savaş konseptini boşa çıkarmalıyız. Siyasi olarak dost edinmek için ilk olarak kendimizi ve halkımızı örgütlemeliyiz. Bugün Rojava, kadın devrimi bu kadar kutsalsa ödenen bedeller ile şehitler ile inanan halkımız ile yaratıldı. Bu işgalci düşmana karşı her yerde mücadele etme hakkımız vardır ve mücadele etmeliyiz. Kimse ne yapabilirim diye düşünmesin. Arîn Mîrkan da bir şahıstı ama neler yaptığını görüyoruz. Herkesin yapacak bir şeyi vardır. Dêrik’ten, Şehba’ya kadar her yer savaş uçakları ile bombalanıyor. Ahlaksız saldırılar sonucu sosyal yardım kurumlarının yüzde 50’si Rojava’dan çıkmak zorunda kaldı. Türk devletinin faşizan saldırılarına cevap olarak bizler kurumlarımızı ve örgütlülüğümüzü iki katına çıkarmalıyız. Şehitlerimiz töreni uçak bombardımanı altında yapıldı ve halkımız bombalardan korkmayıp şehitlerine sahip çıktı. Bugünkü bombalamaların sebebi, Rojava’yı insanlaştırma ve demokratik konfederalizmi boğmaktır. Kendimizi örgütlemezsek kaybedeceğiz, yok olacağız. Çocuklarımız dilini ve kültürünü unutursa ödenen bu kadar bedelin bir anlamı kalmayacaktır. Avrupa’daki halklarımız kendilerini örgütlemelidir Bugün nasıl dört parça direniyorsa Avrupa’daki halkımız da kendini örgütleyip, iradesizleştirme ve kimliksizleştirme saldırılarına cevap olmalıdır. Bir halk kendini örgütler ve inanırsa hiçbir soykırım ve asimilasyon amacına ulaşamaz. Önderlik 25 yıldır bunun için mücadele ediyor. Kürt halkına hizmet etmeyen işgalcilere hizmet ediyor. Savunma, eğitim, kadın örgütlenmesi, siyasi olarak her şeye sahibiz. Binlerce gencimiz bunun için kanını döktü. Biz bu kadar bedele karşılık Rojava Devrimi’ni yaşamalıyız. Yanlışları doğru okumalıyız. Eğer doğru okumazsak ödenen bedelleri unutmuş oluruz. Bugün Kürt halkına hizmet etmeyen, mücadele etmeyen tüm siyasi partiler, işgalciye hizmet ediyor. İki yol vardır; ya Kürt halkına hizmet edip, mücadele etmek ya da işgalciye hizmet edip ihanet çizgisinde olmak. 2002’den bugüne biz tarafız. Gücüz ve yaptığımız her şey açıkça ortadadır. Suriye için de programımız açıkça ortadadır. Bunun için her Kürt kendini siyasi ve toplumsal olarak örgütlemelidir. Devrimin başında da söylediğimiz gibi biz 3. Yol’uz ve demokratik konfederalizm ile Ortadoğu’da sistemimizi inşa ediyoruz.

Asya Abdullah’ın konuşmasının ardından etkinlik, Hozan Axîn, Ferhed Hiso, Dîmas, Bengî Agirî’nin şarkılarıyla devam etti.