Reims'te tecrit protestosu: Özgürlüğe kadar alanlarda olacağız!

Reims kentinde yaşayan Kurdistanlılar İmralı tecridini protesto ederek, "20 Temmuz'dan itibaren alanlarda olacağız. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar eylemde olacağız" mesajını verdi.

ÖNDER APO'YA ÖZGÜRLÜK HAMLESİ

Fransa'nın Reims kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ve aile, avukat görüşmelerinin pazarlık konusu yapılmak istenmesi protesto edildi.
Reims Demokratik Halk Meclisi adına yapılan basın açıklamasında, "Önder Apo 26 yıldır İmralı Ada Hapishanesinde esir olarak tutulmakta ve tecrit- izolasyon politikası uygulanmakta. 40 aydır kendisinden hiçbir şekilde haber alınamamaktadır. Önder Apo Kürt halkının siyasi iradesidir. Bir halkın iradesine tecrit uygulamak bir insanlık suçudur. Başta uluslararası kurumlar CPT ve Avrupa Konseyi olmak üzere birçok kurum bu konudaki sessizlikleri dolayısıyla suçludur" denildi.

'HAMLEYİ SAHİPLENELİM, ALANLARDA OLALIM'

Türk devletinin tecrit üzerinden pazarlık yapmak istemesine de sert tepki gösterilen eylemde şu mesajlar verildi:

"Türk yetkililerin aile ve avukat görüşleri için pazarlık yapması ahlaksızlıktır. Önder Apo Kürt halkının geleceğini, özgürlüğünü temsil eden siyasi önderimizdir. Bir halkın özgürlüğü pazarlık konusu yapılamaz. Hiçbir onurlu toplum bunu kabul etmez, biz de kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Türk devletinin ahlaksızlıklarına, uluslararası kurumların bu ikiyüzlü tutumlarına karşı tüm halkımızı mücadeleyi büyütmeye, 'Önder Apo'ya Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Hamlesi'ni sahiplenmeye çağırıyoruz. 20 Temmuz Cumartesi gününden itibaren alanlarda olacağız. Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanana, Kürt sorunu çözüme ulaşana kadar eylemliliklerimizi sürdüreceğiz."