Rennes’de Newroz coşkuyla kutlandı

Rennes ve çevre kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar, Newroz ateşi yakarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı.

Fransa’nın Rennes ve çevre kentlerde yaşayan Kurdistanlılar, öğleden sonra açık alanda Parc des Gayeulles’de bir araya geldi.

Newroz etkinliğine katılan Ķurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere dört parça Ķurdistan'da, Kürt halkının dostlarının, gerilla ve zindan direnişçilerinin, bütün insanlığın Newroz bayramını kutladı.

Ağırlıkta gençler ve kadınlardan oluşan kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve gerilla direnişine ve vurgu yaparak, “Bijî berxwedana PKK”, “Bijî berxwedana İmralı”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok” sloganları attı.

Newroz şehitleri şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşmalara geçildi. Kürt siyasetçiler Serhat Agirî ve Kemal Aktaş günün anlam ve önemine atfen konuşmalar yaptı. 6 Şubat'a Kurdistan’da yaşanan deprem felaketinde yaşamını yitirenler ve 23 Aralık 2022 tarihinde Paris'te katledilen Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl da anılarak Mîr Perwer'in stranları seslendirildi.

Newroz alanında şehit aileleri tarafından yakılan Newroz ateşi etrafında halaya çeken Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı.

Newroz etkinliği Hozan Ali Gül, Çetin Zilan ve Ayfer Düzdaş’ın stranları eşliğinde geç saatlere kadar halay tuttu.