Rennes’de TC’nin kimyasal kullanımı protesto edildi

Republique meydanında bir araya gelen gençler, kimyasal silah ve zehirli gaz kullanımına dikkat çekmek için beyaz tutumlar giydi.

Fransa'nın Rennes kentinde Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin gerilla alanlarında kullandığı kimyasal silahları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Republique meydanında düzenlenen yürüyüşte kimyasal silah ve zehirli gaz kullanımına dikkat çekmek için beyaz tutumlar giyen gençler, çevreden geçenlere bildiri dağıttı.

Yapılan açıklamada, "Türk devletinin 14 Nisan’da Avaşîn ve Zap bölgelerine yönelik KDP ile birlikte başlattığı işgal saldırılarına, havadan ve karadan kimyasal silah kullanımı ile devam ediyor. Özgürlük gerillaları karşısında bir ilerleme sağlayamayan Türk devleti, yoğun teknik kullanımına rağmen sonuç alamaması üzerine uluslararası alanda savaş suçu olarak kabul edilen kimyasal silah ve zehirli gazları uluslararası kurumların sessiz kalmasıyla yaygın bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Askeri operasyonlara paralel olarak Kürdistan coğrafyasına karşı sistematik saldırıların boyutu her geçen gün genişletiliyor. 

İşgalci Türk devletinin Kürdistan üzerindeki bu özel savaş politikaları ancak gerilla mücadelesinin her Kürdistanlı tarafından anlaşılması, sahiplenmesi ve mücadeleye kendini katarak boşa çıkarabilecektir" denildi.  

Eylem boyunca "Bijî berxwedana gerîla ","Bijî Serok Apo ", "PKK yaşayacak, PKK kazanacak", "Hepimiz PKK'yiz", "Katil Erdoğan " sloganları atıldı.