Rennes ve Marsilya’da tecrit ve işgale karşı yürüyüş yapıldı

Fransa'nın Rennes ve Marsilya kentlerinde Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecrit ve Türk devletinin Efrîn işgaline karşı yürüyüş yapıldı.

Fransa’nın Rennes şehrinde Ciwanên Azad öncülüğünde yürüyüş gerçekleşti. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi. Saat 16.30'da başlayan yürüyüşte sık sık, "Bê Serok jiyan nabe"," Bijî berxwedana Efrînê" sloganları atıldı.

MARSİLYA

Marsilya'da Türk devletinin Efrîn işgalini protesto eden Kürdistanlılar bir yürüyüş gerçekleştirdi. DKTM öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte "Terörist Erdoğan Kürdistan'dan defol", "Kürdistan faşişme mezar olacak", "Her yer Efrîn her yer direniş" sloganları atıldı. "Katil Erdoğan işbirlikçi Avrupa" ve "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a statü" pankartlarının açıldığı yürüyüşte bildiri dağıtıldı. Yürüyüşün ardından Vieux port meydanında bir miting düzenlendi.

Mitingde DKTM dış ilişkiler adına konuşan Mehmet Kara, "Bu gün Kürtleri katletmek için bütün Avrupa, TC ve işbirliği DAİŞ'e göz yumuyor. Bu sessizliğin sonu Avrupa'ya da sıçrayacak ve o zaman ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaksınız" dedi. Ardından DKTM adına Yakup Dom kısa bir konuşma yaptı.