Rojava Devrimi 10. yıl etkinlikleri sürüyor

Rojava Devrimi'nin 10'uncu yılı etkinlikleri kapsamında İsviçre'nin Zürih kentinde nisan ayında startı verilen etkinlikler serisi devam ediyor.

Rojava Komitesi organizesiyle, Akademisyen Kerem Schamberger'in katılımıyla bugün Zürih’te bir panel düzenlendi.

Türk devletinin Rojava'ya saldırılarıyla büyük bir göç dalgası yaratıp, bu göçün geçiş kapısı olarak mülteciler üzerinden Avrupa'yı yaptırımlara zorladığını belirten Schamberger, bu göç dalgası üzerinden büyük gelir elde ettiğine de dikkat çekti. Schamberger, Türk devletinin kimyasal silah kullanımına karşı Avrupa devletlerinin suskunluğunun da yine sözkonusu mülteci antlaşmalarından kaynaklandığını söyledi.  

Kerem Schamberger, yarın Bern’de, pazar günü ise Basel’de planlanan panel dizileri için sunum yapacak.

1 KASIM DÜNYA KOBANÊ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Etkinlikler kapsamında 1 Kasım günü Zürih'te 5 Kasım'da ise Basel kentinde yürüyüşler gerçekleştirilecek. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yapılacak yürüyüşlerin temel gündemi ise Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal ve zehirli gaz saldırılarının teşhiri olacak. Rojava Komite, söz konusu yürüyüşlere güçlü katılım çağrısında bulundu.

CDK-S ve YJK-S’DEN ÇAĞRI

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) tarafından 1 Kasım Salı günü Zürih Werdmühleplatz'ta yapılacak yürüyüşe ilişkin çağrı yapıldı. Çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Kobanê, binlerce Kürt savaşçının direnişi ve uluslararası dayanışma sayesinde 2014 yılında barbar DAİŞ çetelerinden kurtarıldı. DAİŞ'e karşı verilen büyük bir mücadele ile Rojava ve Suriye'nin diğer bölgelerinin özgürleştirildiği 2017'ye kadar bölgede halkların birlikte yaşam modeli devam etti. 2018 ve 2019'da DAİŞ destekçisi faşist Erdoğan rejimi Rojava'da şehirleri işgal etti. Türkiye'nin saldırıları bugün de kesintisiz olarak devam ediyor. Rojava'yı Türk işgalinden kurtarmanın şimdi tam zamanı!  Şimdi Türkiye'nin savaş suçlarına son verme zamanı!  Birlikte mücadele eden Rojava halkıyla dayanışmamızı ifade edelim ve 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde sokaklara çıkalım!'