GÖRÜNTÜLÜ

Rojava Devrimi Sydney’de selamlandı

Rojava Devrimi’nin 12. yılı dolayısıyla Sydney’de kutlama yapıldı. DKTM Eşbaşkanı Timur Tatvan, “Kurdistan’da ihanet yenilgiye uğratılmadan, düşman işgaline son verilemez” diyerek, binlerce şehidin kanıyla yaratılan değerleri savunacaklarını vurguladı.

19 TEMMUZ ROJAVA DEVRİMİ

Avustralya’nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen kitlesel bir etkinlikle Rojava Devrimi’nin yıl dönümü kutlandı.

Etkinlikte bir konuşma yapan DKTM Eşbaşkanı Timur Tatvan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eseri olan Rojava Devrimi’nin dünya devrimler tarihinde daha şimdiden çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Binlerce şehidin kanıyla yaratılan devrimin değerlerine ne pahasına olursa sahip çıkacaklarını ve koruyacaklarını belirten DKTM Eşbaşkanı Tatvan, “Sömürgeci işgalci Türk devleti işbirlikçi ihanetçi KDP ile birlikte Rojava Devrimi başta olmak üzere Kürt halkının tüm kazanımlarını yok ederek Kürt halkını bir yüz yıl daha köleliğe mahkum etmek istiyor. Kurdistan’da işgale son vermenin yolu, Barzani Ailesi şahsında KDP ihanetini etkisiz hale getirmekten geçiyor. Kurdistan’da ihanet yenilgiye uğratılmadan, düşman işgaline son verilemez. Dolayısıyla sömürgeciliğe karşı zafere giden yol ihaneti bertaraf edilmesinden geçmektedir” dedi.
Kutlama, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın değerlendirmeleri ve Rojava Devrimi’ne ilişkin hazırlanan slayt gösterisinin ardından çekilen halayla son buldu.