Rusya’da 14 Temmuz direnişçileri anıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler, 14 Temmuz 1982’de Amed zindanında başlatılan Büyük Ölüm Orucu direnişçilerini bir toplantı ile andı.

Moskova’da 14 Temmuz direnişinin yıldönümü dolayısıyla yapılan toplantıda, Büyük Ölüm Orucu direnişinin Kürt özgürlük mücadelesi açısından önemine vurgu yapıldı.

Toplantıda konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Rusya Temsilcisi Reşad Benav, 14 Temmuz zindan direnişinin Kürdistan’ın her dört parçasında yaratığı direniş ruhunun bugün aynı şekilde devam ettiğini dile getirdi.

12 Eylül 1982’eki faşist askeri darbeye karşı geliştirilen direniş ruhunun bugün Rojava devriminde olduğu gibi devam ettiğini söyleyen Bênav, bu direnişin Rojava’da 19 Temmuz devriminde ifadesini bulduğunu kaydetti.

Bu direnişin 40 yıldır Kürt özgürlük mücadelesine her yerde yol gösterdiğini, güç verdiğini ve başarıya götüren direniş ruhu olduğunu belirten Bênav, Kürt halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK öncülüğü sayesinde direniş ruhunu yaratığını dile getirdi.

Direnişin öncüleri Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir, Akif Yılmaz ve Ali Çiçek’i anan Bênav, bugün bu direniş ruhunun aralıksız sürdüğünü kaydetti.

1982 Kenan Evren cuntasının bugünkü temsilinin de AKP-MHP faşizmi olduğunu ifade eden Bênav, Türk devletinin 23 Nisan’dan bu yana Güney Kürdistan’da devam eden işgal saldırılarına da değindi.

Bênav, son olarak 14 Temmuz direnişi, 19 Temmuz Rojava Devrimi ve Kürdistan’ın dört bir parçasındaki mücadelenin birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguladı.