Rusya’da 15 Şubat protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıldönümü dolayısıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da bir toplantı düzenlendi.

Moskova’daki Mala Kurda’da (Kürt Evi) bir araya gelen Kürtler, 15 Şubat 1999 komplosu sonucu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altına alınmasını kınadı.

Dernekte düzenlenen toplantı, komployu anlatan bir sinevizyon gösterimi ile başladı. Toplantıda konuşan Uluslararası Kürt Kadınları Organizasyonu Eşbaşkanı Cûlîyeta Aram, Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının yeniden var olmasındaki rolüne vurgu yaparken, demokratik konfederalizm projesinin insanlık için bir kurtuluş yolu olduğunu ifade etti.

Kürt halkının özgürlüğünün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile bağlantılı olduğunu dile getiren Aram, PKK önderliğindeki Kürt özgürlük hareketinin mücadelesi olduğu sürece Kürtlerin mücadelesinin yükselerek devam edeceğini söyledi.

Aram, “Uluslararası komplocu güçler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı esir alarak faşist Türk devletine teslim etmekle Kürt Özgürlük Hareketini yok edebileceğini planlamışlardı ama Kürt Halk Önderi bunu öngörüp tüm planlarını boşa çıkarttı” dedi.

Aram, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek bu mücadelenin güçlenerek devam edeceğini söyledi.