Rusya'da Mayıs şehitleri anıldı

Rusya Saratov'daki Kürtler, Mayıs şehitlerini andı, gerilla direnişinin Türk devletini yenilgiye uğratacağı mesajını verdi.

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesinde bir araya gelen Kürtler, Mayıs ayı vesilesiyle PKK ve Kürdistan'ın tüm şehitlerini andı.

Halk Meclisinin düzenlediği toplantıda Kürt halkının kazanımlarının şehitler sayesinde sağlandığı dile getirildi. Toplantıda konuşan Kürt Meclisi eşbaşkanları Mirzali Yusubov ve Gulizar Yusubova, Kürt halkının şehitler sayesinde yok olmaktan kurtularak bugünlere kadar geldiğini söyledi.

'HER KÜRDÜN GÖREVİDİR'

Konuşmacılar, Kürt halkının özgürlüğü için canını feda eden şehitlerin yolunda yürümenin her Kürdün görevi olduğunu belirtti.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada Kürt sanatçıları adına konuşan Ahmet Bakî ve Kürt Kadın Meclisi üyesi Xezal Baloyeva, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük saldırılarına dikkat çekti, "Faşist Türk devleti, gerillanın mücadelesiyle yenilgiye uğrayacak" dedi.
Etkinlikte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması ve şehitlerin mücadelesi ile zafere ulaşılacağı mesajı verildi.