Serxwebûn’un Ağustos sayısı çıktı

Eruh’tan Şengal’e, Şemdinli’den Kobanê’ye gerillanın zaferi” manşetiyle çıkan Serxwebûn gazetesi, 15 Ağustos Atılımı'nın 38 yıllık direniş tarihinden bugüne gerillanın yarattığı değerlere odaklanıyor.

Serxwebûn gazetesinin Ağustos sayısı “Eruh’tan Şengal’e, Şemdinli’den Kobanê’ye gerillanın zaferi” manşetiyle çıktı. 484. sayıda dünyada ve bölgede yaşanan son siyasal gelişmeler; 15 Ağustos gerilla atılımının 38 yıllık mücadele tarihi,  zindan direnişi, Türk devletinin Kürdistan doğasına karşı gerçekleştirdiği talan ve katliam politikası ile gerilla direnişinin yarattığı değerler konulu yazılar yer alıyor.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “15 Ağustos Ruhuyla Agitleşelim, Zilanlaşalım Zaferi Kazanalım’ başlıklı yazısında, “AKP iktidarı seçim yapacaksa, kazanacak ortamı yaratması lazım. Bu noktada bir askeri başarıya ihtiyaç duyuyor ya da ekonomiyi düzeltmesi, para dağıtması gerekecek. Eğer seçimi iptal edip erteleyecekse bunun için ona uygun bir çatışma ortamını yaratması lazım. Her açıdan AKP için de saldırı gerekiyor” diyor.

15 AĞUSTOS İLE KÜRTLÜK GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, “15 Ağustos, aynı yıl çok gecikmeli, çok da becerikli olmayan ve hazırlıklarımıza cevap vermeyen bir tarzda başlatılmıştı. Eylemin kendisinden ziyade tarihsel ve güncel anlamı önemliydi. Dolayısıyla sürece damgasını vurması kaçınılmazdı” diyor ve Türk ordusunun mevcut strateji ve taktiklerle hamleyi hemen bastıracak güçte olmadığını ve gerilla taktikleri karşısında Türk ordusunun çaresiz kalmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Haki Armanc,  “15 Ağustos Atılım Ruhu İle Zafere Yürüyoruz” başlıklı yazısında, 15 Ağustos ruhunun tüm Kürdistan halkına mal olduğunu belirterek ekliyor: “Kürdistan gerillası ve halkı Agitlerin, Zîlanların direniş ruhuyla zafere ve özgürlüğe yürümeye devam etmektedir.”

15 Ağustos Atılımı’nın 38. yılını değerlendiren Nedim Seven ise, gerilla direnişinin yarattığı değerlere karşı geliştirilen ihanet ve komploya değerlendiriyor.

PKK Yürütme Komitesi adına PKK’nin kadro ve sempatizanlarına yönelik yayınlanan genelgede, tüm militan yapının “15 Ağustos Atılım ve Zafer Çizgisinde kendini yenileyerek Ellinci Önderlik Yılı’nı tarihimizin en büyük zafer yılı haline getirmeye çağırıyoruz!” deniliyor.

YENİLMEZLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “14 Temmuz Direnişçiliği Bugün Kürdistan Dağlarında Zirveleşmektedir” başlıklı yazısında “Şehadete gidenler de bu yenilmezliğin sevinci ve coşkusuyla şehadete yürümüşlerdir. Çünkü Rêber Apo’nun paradigması ve 14 Temmuz direnişçiliğinin mutlaka kazanacağını biliyorlar. Bugün direnenler şimdiden kazanmış; Kürtleri soykırıma uğratmak için kirli savaş yürütenler ise şimdiden kaybetmişlerdir” diyor.

TOPLUMSAL ÇÜRÜMEYE KARŞI DEMOKRATİK MODERNİTENİN SAVAŞI

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Demokratik Modernite Çözüm Bilimidir” başlıklı yazısında “Demokratik konfederalizm, siyasi sistemidir. Endüstriyel toplum, ekonomik yapılanmasıdır. Ahlaki ve politik toplum demokratik modernitenin ideolojik ve sosyal yapısını ifade ediyor. Burada hiç ilke, kural, ölçü yoktur anlamına gelmiyor.  İdeolojik hegemonya yoksa o zaman ahlak ve politika var. İdeolojinin ve felsefenin yerini ahlaki ilke ve ölçüler, politik ilke ve ölçüler tutuyor. Bunlarsız da toplum olmaz” diyor.

PKK Merkez Komite Üyesi Dilzar Dilok, “Ekolojik mücadele ideolojiktir ve evrenselleştirilmelidir” başlıklı yazısında “Bir insan ölürse bir aile etkilenir ama bir ağaç ölürse tüm toplum ve tüm canlılar etkilenir. Tüm toplumu etkileyecek bir kuraklığın önü açılır. Ağacın yapraklarından beslenen tırtıllar, kelebekler, keçiler ve sayamayacağımız kadar hayvan etkilenir. Bunu derinden hissetmek, yaşam anlamı yükleyerek Kürdistan’daki doğa katliamına karşı ekolojik bir hamle yaparak bu katliamı durdurmak gerekir” tespitinde bulunuyor.

Serxwebun Ağustos sayısının arka kapağında Cemşit Serhat'ın Kürtçe kaleme aldığı anı yazısı da yer alıyor.

Serxwebûn yazılarına yeni web sitesi olan serxwebun.info üzerinden de ulaşılabilir.