Sol Parti’den rektöre ‘yasağı kaldır’ çağrısı

Hamburg Eyalet Meclisi Sol Parti Grup Eş Başkanları, Hamburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hauke Heekeren’e mektup göndererek, “Dünyamızı Geri İstiyoruz” konferansına çok kısa bir süre kala verilen yasak kararından vazgeçilmesini istedi.

Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Örgütü’nün girişimiyle Hamburg Üniversitesi Rektörü Prof. Hauke Heekeren, 7-9 Nisan 2023 tarihleri arasında “Dünyamızı Geri İstiyoruz” isimli konferansın üniversiteye ait salonda yapılmasını engellemişti.

Prof. Heekeren’in kararını değiştirip üniversitenin konferansa kapıların açması için dünya çapında tanınmış bilim insanları ve akademisyenlerin başlattığı imza kampanyası sürerken, Hamburg Eyalet Meclisi’nde grubu bulunan Sol Parti de benzer bir girişimde bulundu. Sol Parti’nin Grup Eş Başkanları Cansu Özdemir ve Sabine Boeddinghaus yasak kararının iptali için Hamburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Heekeren’e mektup gönderdi.

İptal kararı karşısında büyük kaygı duyduklarını ifade eden Özdemir ve Boeddinghaus, geniş katılımlı konferansın bilim dünyası açısından önemine dikkat çekerek Prof. Dr. Heekeren’e şu çağrıyı yaptı: “Konferansa çok kısa bir süre kala verdiğiniz karardan vazgeçmenizi ve bir çözüm yolunun bulunması için bizimle temasa geçmenizi talep ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANINA DA ‘GİRİŞİMDE BULUNUN’ TALEBİ

Sol Parti’nin Grup Eş Başkanları Cansu Özdemir ve Sabine Boeddinghaus, Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher ve yardımcısı Katharina Fegebank’e de konferansın planlandığı gibi Hamburg Üniversitesi’nin kampüsünde gerçekleşmesi talebiyle mektup gönderdi. Sol Parti yöneticileri, yasak kararının kalkmasıiçin belediye başkanı ve yardımcısından Hamburg Üniversitesi Rektörü nezdinde girişimde bulunmasını istedi.

Bu arada Hamburg Üniversitesi’nin skandal nitelikteki yasak kararına rağmen “Kapitalist Moderniteye Meydan Okumak” başlığı altında gerçekleşen konferanslar serisinin dördüncüsü “Dünyamızı Geri İstiyoruz” planlandığı tarihlerde düzenlenecek. Konferansın organizatörlerinden Alternatif Arayış Ağı’ndan (Network for an Alternative Quest) yapılan yazılı açıklamaya göre konferans, “Bürgerhaus Wilhelmsburg” isimli kuruluşun salonunda 7 Nisan Cuma günü start alacak.

Konferansın ayrıntılı programı ve tam adresine Alternatif Arayış Ağı’nın şu internet sitesinen ulaşmak mümkün: https://www.networkaq.net/de