Stêrka Ciwan’ın yeni sayısı: Zamanın görevi devrimci halk savaşıdır!

Stêrka Ciwan Dergisi, 232’nci sayısını “Zamanın görevi devrimci halk savaşıdır” başlığı ile çıkardı.

Kürt gençlerinin Avrupa’daki en uzun süreli yayınlarından biri olan Stêrka Ciwan Dergisi, eylül ayı sayısında Kürtçe, Türkçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinde yazılmış yazılara yer verdi.

Yeni sayısında temel olarak devrimci halk savaşını konu alan dergi, ideolojik yazılardan, kültürel-sanatsal ve tarihsel konulara kadar birçok var.

Derginin editörleri yeni sayının tanıtımında şu ifadeleri kullandı:  “Direniş ve mücadelenin zirvede yaşandığı bir süreçten geçmekteyiz. Sürecin yoğunluğu İmralı işkencehanesinde tutulan Rêber APO’ya uygulanan sistematik ve ağır tecritten ve tüm Kürdistan’da yürütülen katliam, soykırım ve işgal saldırılarından anlaşılmaktadır. Faşist TC saldırılarını her alanda yoğunlaştırarak Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı sözde tasfiyeyi hedeflerken, Kürt halkının kazanımlarını da yok etmenin planlarını yapmaktadır. Tüm bunlara karşın Rêber APO’nun İmralı işkencehanesinde ki mücadelesi, Kürdistan Özgürlük Gerillası ve Kürt halkına rehber olmuştur.”

Türk devletinin düşünü engellemek için “tarihte de defalarca görüldüğü gibi Kürdistan’a yöneldiği ve saldırılar gerçekleştirdiğini” belirten editör yazısı, şunlara dikkat çekti:

“İşgalciler saldırılarında, Kürt halkını soykırımdan geçirmeyi planlarken, her türlü ahlaksızca saldırıyı da gerçekleştirmekten uzak durmamışlar- dır. Kürdistan’da her gün taktik nükleer ve kimyasal silahlarla saldırılar yapan işgalciler her gün Kürdistan coğrafyasını bombalayarak kadın, çocuk demeden katliamlar gerçekleştirmektedir.

Böylesi bir süreçte gençler olarak, süreci iyi okuyup “DEVRİMCİ HALK SAVAŞI” stratejisini iyi anlamamız gerekmektedir.

Bizler de Stêrka Ciwan Dergisi olarak Zap’ta, Metîna’da Avaşîn’de ve tüm direniş alanlarında sergilenen direnişin, Kürdistan gençliğinde nasıl karşılık bulması gerektiğini ve bu çerçevede Devrimci Halk Savaşı’nın, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında, gençliğin tüm alanlarında, nasıl ele alınması gerektiği üzerinde durduk.

Değerli Yoldaşlar,

Zap, Avaşîn, Metina ve tüm direniş alanlarında yaşanan muazzam mücadeleye karşın Kürdistan gençliği olarak rol ve misyonumuzu oynamanın ve Devrimci Halk Savaşı ile görev ve sorumluluklarımızı üstlenmenin zamanı gelmiştir.”