Strabourg’daki oturma eyleminde Avrupa’nın sessizliği protesto ediliyor

Tecride, işgale ve soykırıma karşı Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden oturma eylemi ikinci haftasında.

Dört hafta sürmesi planlanan eylem Özgürlük Nöbeti ile ortaklaşmış durumda. Eylemde Avrupa devletlerinin Kürt halkına dönük saldırı ve Kürdistan’daki işgale karşı sessizliği protesto ediliyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem Dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 Mayıs tarihinde başlattığı oturma eylemi ikinci haftasında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının yanıbaşında sürdürülen Özgürlük Nöbeti ile aynı alanda devam eden, Kürdistan ve Türkiye’den 78 kurumun destek verdiği hamle kapsamında gerçekleştirilen eylemi Avrupa yaşayan Kürtler ve dostları gruplar şeklinde sürdürüyor.

Türk Devleti’nin Güney Kürdistan’da gerçekleştirdiği işgal girişiminin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve Kürtlere yönelik katliamların Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye verdiği ekonomik ve silah desteğiyle sürdürüldüğünü belirten eylemciler, Avrupa ülkelerinin Kürtlere dönük bu insanlık suçlarına ortak olmama çağrısında bulunuyorlar.

İkinci haftasında devam eden eylemi KCDK – E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur değerlendirdi.