Strasbourg’da gençler tecrit ve işgalciliği protesto etti

Fransa’nın Strasbourg kentinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında tecride ve işgale karşı miting gerçekleştirdiler.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyesi gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde sürdürülen sistematik ve mutlak tecrit ile Türk devletinin gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarını bir miting ile protesto etti.

Merkez tren garı önünde pazar günü akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, Kürdistan Devrim Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları dalgalandırılırken, 12 Ağustos 2022’de Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına yönelik saldırılarda Metîna’da şehîd düşen Çekdar Canfeda Med (Enver Çelik), Şevin Çekdar (Şeyda Eren), Arîn Armanc (Mizgin Eren) ile Suphi Tolhildan’ın (Yılmaz Beşaltı) fotoğraflarının yer aldığı pankart açıldı.

Mitingde okunan Kürtçe ve Fransızca bir bildiride “Faşist Türk devletine karşı Kürdistan gençliği ‘Werin Cenga Azadiyê’ hamlesi kapsamında alanlara akmalı ve bu faşist düşmandan intikamını almalıdır. Bu inanç 40 yıldır görkemli zaferlerin direnişin sahibidir. Kürt halkına karşı ihanet çizgisinde olan KDP bu faşist rejim ile birlikte tarihin kirli sayfalarımda yerini alacaktır. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanacaktır” denildi.

Yaklaşık bir saat süren miting “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.