Strasbourg’da ‘hamle’ açıklaması: Bu bir başlangıç!

Avrupa ve Fransa’daki Kürt derneklerinin çatı örgütleri KCDK-E ve CDK-F, Kürt halkının dostlarının yüzü aşkın merkezde gerçekleştirdiği basın açıklamalarını selamlayarak, “Bu bir başlangıç” dedi.

Avrupa’daki Kürt derneklerinin çatı örgütü KCDK-E ve Fransa’da Kürt derneklerinin çatı örgütü Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Avrupa kurumlarının bulunduğu Strasbourg’da bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya KCDK-E Eşbaşkanları Zübeyde Zümrüt ve Engin Sever, CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat ve Strasbourg Meclis Eşbaşkanı Fikret Çelik katıldı.

Basın toplantısında, 10 Ekim günü dünyanın dört bir yanında 100’ü aşkın merkezde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle başlatılan hamle selamlandı.

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, dört gündür Strasbourg’da olduklarını belirterek, 10 Ekim’de startı verilen hamleyi hatırlattı ve “Kürt halkının dostları hamleye ilişkin ilk adımı attılar” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşını temsilen 74 merkezde basın açıklamalarının öngörüldüğünü ancak 100’ü aşkın noktada açıklama yapıldığını söyleyen Zübeyde Zümrüt,  “Önder Apo dünya halkları için mücadele ediyor, onlar da Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele ediyor” dedi.

Kürt halkının dostlarının “Çözümün anahtarının İmralı’da odluğunu” belirttiğini ifade eden Zübeyde Zümrüt, hamleyi selamladıklarını vurguladı.

Kürt kurumları olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi daha da büyüteceklerini belirten Zübeyde Zümrüt, “Bu bir başlangıçtır, büyüyerek devam edecek” dedi.

CDK-F Eşbaşkanı Şahin Polat, “Bu eylemsellik sürecinde Kürt halkının yanında olan, dünyada sesimiz olan tüm dostlarımızı selamlıyoruz (…) Halkımızın dört gün boyunda Strasbourg’da gösterdiği kararlılığı, irade beyanın da kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’nun kaos içerisinde olduğunu ve halkların tercihlere zorlandığı bir süreçten geçildiğini söyleyen Polat, Abdullah Öcalan ve Kürt halkının kendi tercihlerini yaptığını kaydetti.

Polat, “Önder Abdullah Öcalan’ın nihai çözüm için kesin adres olduğunu ve öncü olduğunu tecrübeyle gördük” dedi.

Abdullah Öcalan’ın dünya halklarına da ilham kaynağı olduğunu belirten Polat, sonuç alma odaklı eylemlerini yükselteceklerini ve Kürt halkının dostlarını çoğaltacaklarını vurguladı.

KCDK-E Eşbaşkanı Engin Sever, bu hamlede katkısı olan ve destek veren herkesi selamladıktan sonra tecride dikkat ve işgal saldırılarına dikkat çekti. Sever, hamlede tüm Kürt kurumlarının yer alması çağrısında bulundu.

“Sonuç alacağız, çünkü Önder Apo’nun paradigması Ortadoğu için ortak yaşam ve özgürlüğün yoludur” diyen Sever,  “Bu büyük bir hamledir.  Sonuç alacağımıza inanıyoruz” diye ekledi.