GÖRÜNTÜLÜ

Strasbourg’da işgal protestosu: Cevabımız topyekûn direniştir

Türk devletinin Güney Kurdistan’da geliştirdiği işgal saldırıları Strasbourg’da protesto edildi. Eylemde, “Topyekûn saldırıya karşı cevabımız, topyekûn direniştir” denildi.

İŞGALE KARŞI AVRUPA'DA EYLEMLER SÜRÜYOR

Türk devletinin Güney Kurdistan’da KDP desteğiyle geliştirdiği işgal saldırıları Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen eylemle protesto edildi. Zîn Kadın Komunü ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Strasbourg Merkez Garı önünde düzenlenen eylem, Kurdistan devrim şehitleri adına düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Strasbourg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Sîdar Amedî’nin Kürtçe, Zîn Kadın Komunü Üyesi Helena Dersim’in Fransızca okuduğu açıklamada şunlara değinildi:

"Soykırımcı Türk devletinin Başûrê Kurdistan, Şengal ve gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarını karşı halkımızı seferber olmaya, her yerde protesto eylemleri gerçekleştirmeye çağırıyoruz. Kürt halkına karşı yürüttüğü topyekun imha saldırılarında sonuç almada başarısız olan AKP- MHP faşist ittifakı Kürt halkının tüm kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik savaşı sürdürmekte ısrar etmektedir.

Soykırımcı Türk devleti bu savaşı işbirlikçi güçler ve bölge devletleriyle ortaklaştırarak yeni bir aşamaya getirmiş bulunmaktadır. Bunun için tüm provokasyon girişimleri ve imkanlar kullanılmaktadır. KDP’nin de tam desteği alınarak sürdürülen saldırılarda Kürt halkının kazanımları ve özgürlüğü hedeflenmektedir. Başûr ve Şengal ciddi bir tehdit altındadır. Türk devleti Başûr ve Şengal’i işgal ve ilhak etmek -Efrin’de olduğu gibi- soykırım gerçekleştirmek istemektedir.

KDP adeta Türk devletinin yan kolu olarak çalışmakta, işgale zemin hazırlamakta ve bunun için tüm olanaklarını seferber etmiş bulunmaktadır. Başûrê Kurdistan'a yapılan yoğun askeri sevkiyat KDP’nin desteğiyle sürmektedir. KDP resmi yolları işgalci Türk ordusuna açarak, kontrolü bütünüyle Türk ordusuna terk etmiştir. Türk devleti işgal saldırılarını genişleterek Başûrê Kurdistan'daki idareyi ele geçirmeyi hedeflemektedir.

HEDEFLENEN KÜRT HALKININ ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

Irak hükümeti Türk devletinin dayatmalarına karşısında tutarlı bir tutum almak yerine Türk devletinin işgal ve soykırım politikalarına dahil olmuştur. Irak halklarının da geleceğini tehdit edecek bu ortaklaşma Irak halklarının yararına olmayan ciddi bir tehlikedir. Hedeflenen Kurdistan toprakları, Kürt halkının geleceği ve özgürlüğüdür. Kürt özgürlük hareketi 40 yılı aşkın bir süredir halklarımızın özgür geleceği için haklı ve meşru bir mücadele veriyor. Saldırıların hedefinde olan Kürt halkının kazanımları ve bütün Kurdistan değerleridir. Saldırıların hedefinde olan geleceğimizdir, topraklarımızdır ve tarihimizdir.

SALDIRILARA KARŞI TOPYEKUN DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ

Özgür bir gelecek yerine Kürt halkına asimilasyon ve soykırım sunulmaktadır. Bu saldırıların püskürtülmesi, Kürt halkının özgür koşullarda yaşaması için bütün yurtsever halkımızın tehlikenin bilincinde olarak net ve güçlü bir sahiplenmeyle karşı koyması gerekmektedir. Ancak bu şekilde işgal ve soykırım saldırıları püskürtülebilir. Ancak bu şekilde uğruna binlerin can verdiği topraklarımız korunabilir. Yurt dışında bulunduğumuz her yerde topyekun kitlesel tepkiyle işgalci Türk devletini teşhir edelim. Artan tehlikenin yaratacağı sonuçların bilincinde olarak halkımız yaşadığı her yerde tüm demokratik tepkisini ortaya koyarak işgale, ihanet ve soykırıma karşı güçlü bir şekilde ayağa kalkmalıdır. Yurt dışında bulunduğumuz her yerde işgale karşı tepkimizi ve tutumumuzu meydanlarda haykırarak dile getirmeliyiz. Topyekûn saldırılara ve işbirlikçi ihanet karşı topyekûn direnişe çağırıyoruz. Bu vesileyle hafta sonu Avrupa’da planlanan tüm eylemleri kitlesel protestolara vesile yaparak, sürekli eylemsel içinde olarak Türk devletinin soykırımına karşı koymalıyız.

Açıklama “Faşist Erdoğan” , “Bimre xiyanet” , “Bıji berxwedana gerila” , “Be Serok jiyan na be” , “Yaşasın özgür Kurdistan” sloganlarıyla son buldu.