Strasbourg’da işgale ve soykırıma karşı başlatılan oturma eylemi ikinci haftasında

TJK-E ve KCDK-E’nin “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, yer Metine. Dem Dema Azadiye ye!” hamlesi çerçevesinde Strasbourg’da başlattığı oturma eylemi yeni bir grupla devam ediyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) 12 Mayıs’ta “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina. Dem Dema Azadiye ye!” hamlesi kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı oturma eylemini Almanya ve İsviçre’den gelen 25 kişilik yeni bir grup devraldı.

Her gün saat 09.00 ile 17.00 arasında Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada dokuz yıldır devam eden Özgürlük Nöbeti’yle aynı yerde yapılan oturma nöbetini devralan grupta PYD Almanya temsilcileri de bulunuyor.

Kürdistan ve Türkiye’den 78 kurumun desteklediği hamle çerçevesinde başlatılan oturma eylemini ilk haftasında seçilmişler yürütmüştü. Eylemi aralarında Kürt siyasi kurumları, inanç kurumları, kadın hareketi, gençlik, sol, sosyalist yapıların devralarak sürdürmesi planlanıyor. Dört hafta sürdürülmesi planlanan eylemi, ikinci haftasında “Biji Serok Apo” sloganlarıyla devralan grup Cuma gününe kadar sürdürecek.

Gerçekleştirilen oturma eylemiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlaklaşan tecrit, Türk devletinin Kürdistan’a yönelik işgali ve Türk devletinin Kürtlere yönelik katliamlarına karşı Avrupa’nın sessizliği protesto edilirken, Kürt halkı ve dostlarına da mücadeleyi büyütme çağrılarında bulunuluyor.