Strasbourg'da Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

DKTM Strasbourg tarafından düzenlenen anmada, ayrıca işgal saldırıları ve gerillaya karşı kimyasal silah kullanımına dikkat çekilerek, işlenen savaş suçlarına karşı tepki verilmesi çağrısında bulunuldu.

Fransa'nın Strasbourg kentinde başta Mayıs Ayı Şehitleri olmak üzere Aysel Doğan ve son işgal saldırısında şehit düşen gerillalar anıldı. Kürdistanlıların yoğun katılım gösterdiği anma etkinliği Kürdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Şehit İmam Taş'ın ailesinin de hazır bulunduğu anmada etkinliğinde, İmam Taş başta olmak üzere Mayıs Ayı Şehitleri ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam edildi.

Ailesi anmada Şehit İmam Taş'ın devrimci karakteri, mücadeleye katılımı hakkında bilgiler vererek, onun Kürt mücadelesine kendisini adayan binlerce değerden birisi olduğuna dikkat çekti. Her şehidin Kürtlerin değeri olduğuna vurgu yapılan konuşmada, Şehit İmam Taş başta olmak üzere her şehidin mücadelenin yolunu çizdiği vurgulandı.

Kürt siyasetçi Kemal Aktaş ise yaptığı konuşmada Kürt halkının ve önderliğinin tarihsel direnişine dikkat çekerek, 50 yıllık mücadeleyi zafere ulaştırmanın şehitlere verilen söz olduğunu ifade etti. PKK'nin bir şehitler partisi olduğunun altını çizen Aktaş, her şehidin özgürlüğe giden yolu net şekilde çizdiğini vurguladı.

Ardından söz alan siyasetçi Fırat Baran ise Mayıs ayının Kürt Özgürlük Hareketi açısından önemli bir tarihi ifade ettiğini belirtti. "Haki Karer'den, Dörtlere, Zap'ta düşmanı bozguna uğratan ve Kürt halkının umudu olup şehit düşen her can hepimizin özgürlük umududur" diyen Fırat Baran, dünyanın gözü önünde emperyalist güçlere karşı kendi öz direnciyle tarih yazanların asla unutulmayacağını belirtti.

"Şehitler onurumuzdur" diyen Fırat Baran, Kürt halkının ihanete ve uluslararası saldırganlığa karşı şehitlerinin çizdiği yolda mutlaka zafere ulaşacağını belirtti.