Strasbourg’da oturma eylemi üçüncü haftasında

Strasbourg kentinde işgale ve soykırıma karşı devam eden oturma eylemi üçüncü haftasına girdi.

TJK-E ve KCDK-E’nin “İşgale, soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem Dema Azadiye ye!” şiarıyla başlattığı hamle kapsamında Fransa’nın Strasbourg kentindeki oturma eylemi üçüncü haftasında.

Dört hafta sürecek olan eylemi FEDA, CÎK, MARDEF, Êzidî Koordinasyonu, Tev-Çand, FCK Federasyonu’na bağlı meclisler (Sttutgard, Freibourg, Heilbronn, Pforzheim, Nürnberg, Münih) devraldı.

KİLİSELERE DOSYA VERİLDİ

KCDK-E tarafından hazırlanan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit ve Türk devletinin işgal saldırılarına dair bilgilerin yer aldığı detaylı dosyalar Freibourg DKTM Eşbaşkanı Leyla Topuz, FEDA adına Demir Çelik, CİK adına Mele Kasım Serhad, Avrupa Êzidî Koordinasyonu’ndan Carcur Cemil’den oluşan komite tarafından kentteki kiliselere verildi.

'MARAŞ KATLİAMI' PANELİ

Gün içerisinde ise Maraş Katliamı başlıklı bir panel düzenlendi. Yazar Aziz Tunç ve Hozan Emekçi’nin konuşmacı olarak katıldığı panelde, Türk devletinin sistematik soykırımlar geliştirdiğine dikkat çekildi.

MARDEF’li sanatçılar Hozan Emekçi ve Serhat Med’in klam ve ezgilerle destek verdiği eylemde Kürt Halk Önderi ve gerilla direnişi selamlandı.