Strasbourg eylemi 3. gününde yeni grupla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Strasbourg'da AK önünde başlatılan eylem 3. gününde yeni gruplarla sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki derinleştirilmiş tecride karşı Kürtlerin Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi (AK) Parlamento binası önünde başlattığı eylem 3. gününde devam ediyor. Bugün eylemi İsviçre'den gelen Kurdistanlılar, Kürdistanî inanç kurumları, Demokratik Alevi Hareketi (FEDA), Civaka İslamiya Kürdistan (CİK), Êzidî Koordinasyonu ile Partiya Yekitiya Demokratik (PYD), Rojhilatlı partiler, KNK ve KCDK-E eşbaşkanları, HDP’li seçilmişler, Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) TEV-ÇAND sanatçıları sürdürecek.

Eylemciler saat 12.00'de bir basın açıklaması yapacak. Basın açıklamasında Kürt kurum temsilcileri ile AK parlamenterleri, Öcalan’a Özgürlük Uluslararası Kadın İnisiyatifi ve Uluslararası Öcalan Avukatlar Grubu'nun konuşma yapması bekleniyor.

Eylemcileri AK toplantısına katılan HDP Dişilişkiler üyesi Hişyar Özsoy ve Feleknas Uca ile Asrın Hukuk Büro üyesi İbrahim Bilmez’in de ziyaret etmesi bekleniyor.

HEYETLERİN GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

AK önündeki Kurdistanlıların eylemi sürerken, içeride milletvekilleri Feleknas Uca, Hişyar Özsoy ile HDP Avrupa Konseyi Temsilcisi Faik Yağızay’dan oluşan HDP heyetinin görüşmeleri sürüyor. HDP heyetinin dışında Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Abdullah Öcalan’a Özgürlük Uluslararası Kadın Delegasyonu, Uluslararası Abdullah Öcalan Avukatlar Grubu'nun da görüşmeler yaptığı bildirildi. Heyetlerin Türkiye’deki siyasi baskıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit gibi konularda siyasi parti grupları ile AK İnsan Hakları Direktörü ile görüşmeler yaptığı öğrenildi.