Stuttgart’da PKK yasağı tartışıldı

31’inci yılına giren PKK yasağı dolayısıyla düzenlenen panelde, Kürt siyasi tutsaklara yönelik keyfi ve kötü muamelelere karşı 1 ay önce açlık grevine giren tutsak Mazlum Dora için duyarlılık çağrısı da yapıldı.

Almanya’da 26 Kasım 1993’ten itibaren yürürlüğe giren Kurdistan İşçi Partisi'ne (PKK) dönük yasak 31’inci yılına giriyor. Almanya'da yaşayan Kürtlerin kriminalize edilmesi, siyasi ve toplumsal birçok haktan mahrum edilmesine neden olan yasağın yıl dönümü vesilesiyle Almanya’nın Stuttgart kentinde panel düzenlendi.

Panele Stuttgart, Heilbronn, Esslingen’de yaşayan Kurdistanlıların yanı sıra çok sayıda Alman  da katıldı.

Panelin konuşmacıları ise PKK davalarına bakan Avukat Heike Geisweid ile Axel Oswald ve Die Linke’den Almanya Federal Meclis Üyesi Gökay Akbulut oldu.

Açılış konuşmasını yapan Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi Üyesi Gulistan Ateş, Kürt siyasi tutsaklara yönelik keyfi ve kötü muamelelere karşı geçtiğimiz ay Kürt tutsak Mazlum Dora’nın Stammheim Yüksek Güvenlikli Hapishanesinde başlattığı açlık grevini sürdürdüğüne dikkat çekerek, sağlığının giderek kötüleştiğini söyledi. Dora’nın 21 Eylül’de başlattığı açlık grevinin bir ayı geride bıraktığını belirten Gulistan Ateş, duyarlılık çağrısı yaptı.

Panelde, PKK yasağının mağdurlarından Orhan Ateş, Gulistan Özdemir ve Hüseyin Kelekçier de yaşadıklarını anlattı.