Sydney’de 9 Ekim Komplosu’na ilişkin halk toplantısı

Avustralya'nın Sydney şehrinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi, “9 Ekim Uluslararası Komplo” konulu bir halk toplantısına ev sahipliği yaptı.

Toplantıya KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, görüntülü katılım sağlayarak 9 Ekim komplosunu ve bu komploya karşı verilen mücadeleyi değerlendirdi.

Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim Uluslararası Komplo'nun, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin tamamen tasfiye edilmesi amacı taşıdığını belirtti.

Remzi Kartal, ancak bu komploya karşı verilen tarihi mücadele sayesinde egemen güçlerin hedeflerine ulaşamadığını ifade etti.

Kartal, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt sorununa barışçıl çözüm" şiarıyla Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğünü sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kartal, aynı zamanda Kürt halkının ve dostlarının, Kürdistan'ın dört parçasında ve yurtdışında bu tarihi hamledeki sorumluluklarını yerine getireceğine olan inancını vurguladı.

KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, işgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarına da tepki gösterdi.

 Bu saldırılar sırasında sivil halkın yaşamsal ihtiyaçlarını hedef aldığını, su depoları, elektrik santralleri, buğday siloları ve hastanelerin bombalanarak halkın göçe zorlandığını söyleyen Kartal, ancak Rojava halkının QSD ve YPG/YPJ savunma güçleriyle birlikte direnerek bu saldırıları püskürttüğünü vurguladı.

Remzi Kartal, ayrıca Kürdistan'ın dört parçasının kaderinin birbirine bağlı olduğunu ve işgalci Türk devletinin KDP ile geliştirdiği imha saldırılarının gerillanın görkemli direnişi karşısında sonuç alamadığını belirtti.

Kartal, bu bağlamda, “KDP ve Barzani ailesinin ihanetine karşı tavır alarak ihanete ve işgale karşı direnme kararlılığını ortaya koymaları gerektiğini” ifade etti.

Halk toplantısı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim konulu sinevizyon gösterimi ile son buldu.