TCŞ aktivistleri Türk devlet faşizmini Toulouse’da protesto etti

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençler, Fransa’nın Toulouse kentinde düzenledikleri bir eylem ile Türk işgal ve soykırım saldırılarını protesto etti.

Medya Savunma Alanlarına yönelik Türk devletinin gerçekleştirdiği işgal ve soykırım saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecrit politikasını protesto etmek isteyen TCŞ aktivisti gençler, Fransa’nın Toulouse kentinde bir eylem düzenledi.

Saat 19’da merkez tren istasyonu önünde başlayan eylemde gençler Önder Öcalan’ın posterlerini ve TCŞ ile PKK bayraklarını açtılar. Gençler, Fransızca ve Kürtçe “A Bas Le Régime Fasciste En Turquie (Kahrolsun Faşist Türk Rejimi)”, “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Metîna” ve “Terörist Erdoğan” sloganlarını atarken Fransızca bir de açıklama yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklara uygulandığını savunan gençler, buna karşı da devrimci, demokrat ve yurtsever gençlerle birlikte karşı çıkma çağrısı yaptı.