Drancy ve Evry’de işgal saldırıları protesto edildi-YENİLENDİ

İşgalci Türk devletinin Kobanê ve çevre köyleri başta olmak üzere Rojava’ya yönelik saldırıları, Paris’e bağlı Drancy ve Evry banliyölerinde protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’e bağlı Drancy ve Evry banliyölerinde Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Drancy Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DTKM) öncülüğünde protesto edildi. 

Drancy DTKM önünde toplanan kitle, “Erdoğan’ın Rojava’yı işgal etmesine izin verme” pankartıyla yürüyüşe başladı. Kitle, yürüyüş boyunca YPG ve YPJ bayrakları yanı sıra “Terörist Erdoğan”, “İşgalci TC”, “Geçit verme” dövizlerini taşıdı. “Bijî berxwedana Rojava” sloganlarının atıldığı yürüyüşte işgale karşı uluslararası duyarlılık çağrısı yaptı. 

TÜRK DEVLETİ ÖMRÜNÜ UZATMAK İSTİYOR

Yürüyüş ardından TCŞ adına konuşan Akif Botan, Türk devletinin bu saldırılarla ömrünü Kürt halkını katlederek uzatmak istediğine dikkat çekti. Botan “Bu nedenle de Rojava’ya saldırıyor. Uzun bir süredir Rojava’ya saldırılar var ancak dün Kobanê’ye yönelik şiddetli bir saldırı oldu. Kobanê, DAİŞ çetelerinin yenilgi yaşadığı bir direniş kentidir. Çocukların da aralarında bulunduğu insanlar katledildi. Türk devleti Zap, Metîna ve Avaşîn’de yaşadığı yenilgiyi özgür topraklara saldırarak telafi etmeye çalışmaktadır. Ne orada savaşan YPG, YPJ güçleri ne de yurtsever Kürt halkı buna geçit vermeyecek. Zap’a gömülen işgalci ordu, Kobanê’de de boğulacak! Bütün halkımızı bu saldırılar karşısında keskin ve net tutum almaya davet ediyoruz.”

DİRENİŞ SÜRECEK

Drancy DTKM adına açıklama yapan Kemal Îdir ise düşman saldırılarını durdurmanın yolunun halkımızın yaratacağı sahiplenme ve hava sahasının kapatılması olduğunu belirtti. Devamında ise; “Ne olursa olsun her zaman her yerde düşmana karşı bu halkın evlatları direnecek, be kazanacaktır. Ya özgür bir vatan ya özgür bir vatan, başka bir yol yöntem kabul etmeyeceğiz. Başka bir duruş kabul etmeyeceğiz” dedi. 

ROJAVA’YA SALDIRI TOPYEKUN MÜCADELE GEREKÇEMİZDİR

Paris’in Evry banliyösünde de TCŞ öncülüğünde bir yürüyüş gerçekleştirildi. 

Evry Kürt Kültür Merkezi’nin önünden Grigny garına kadar “Diktatör Erdoğan”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Bijî berxwedana YPG ê” sloganlarının atıldığı yürüyüşten sonra bir konuşma yapıldı. 

Açıklamada, “Rojava özgür Kürt’ün kimliği, onun nefesi, onuru ve şerefidir. Rojava bizim, şehitlerle sözleşme ahdimizdir. Rojava’ya saldırı bizim varlık ve topyekun mücadele nedenimizdir. Tüm halkımız gece gündüz teyakkuzda olmalı ve dünyayı Türk sömürgeciliğine dar etmelidir” denildi. 

Açıklama, slogan ve alkışlarla son buldu.