TCŞ-TekoJIN: 14 Mayıs’ta Zürih’te faşizme ve ihanete karşı buluşalım

TCŞ ve TekoJIN, Kürtleri ve dostlarını 14 Mayıs’ta Zürih'te faşizme ve ihanete karşı düzenlenecek eyleme çağırdı.

Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinên Ciwan ên Têkoşer), faşist Türk devleti ve KDP’nin iş birliği ile süren işgal saldırılarını protesto etmek için İsviçre’nin Zürih kentinde 14 Mayıs’ta düzenlenecek eyleme ilişkin açıklama yaptı.

Zap, Metina, Avaşîn’da gerillaya karşı kimyasal silah kullanımını kınayan gençler, her yerde eylemsellik içinde olunması gerektiğini vurgularken, Zürih’teki kitlesel olarak gerçekleşecek yürüyüşü sahiplenip faşist zihniyetlere gerekli cevabın verileceğinin altını çizdi.

'VARLIĞINI KORUMA DİRENİŞİ'

Yürüyüş tertip komitesi tarafından yapılan yazılı açıklama ise şöyle:
“ Yurtsever halkımıza ve değerli dostlarımıza;
Faşist Türk devleti ve onun ortağı KDP’nin Özgürlük Gerillalarına karşı uyguladığı savaş her geçen gün daha da kirli oluyor. Emperyalist devletlerin ve güya insan haklarını savunan kurumların sessizliği bu iki ortağa destek veriyor. Faşist Türk Devleti, kahraman gerillaya karşı kimyasal silahlar kullanıyor ve bunu televizyonlarda kendileri dile getiriyorlar. Bu suça karşı sessizlik bu suça ortak olmaktır!

Bu kirli savaşa karşı çok büyük ve tarihi bir direniş gerilla tarafından gösteriliyor. Bu direniş varlığın savaşını koruma direnişidir. Yüreğinde Gerilla ve insanlık sevgisi olan herkes bu direnişi alanlara taşımalıdır. Bu temelde Avrupa’da bulunan Kürt gençleri öncülüğünde Zürih’te bir eylem olacaktır. Kürdistani halklara ve değerli dostlara çağrımızdır: Gerillanın direnişçi ruhuyla her alanı direniş alanı yapalım!”

Eylem 14 Mayıs'ta saat 13.00'da Platzpromenade 8006 (Landesmuseum) adresinde düzenlenecek.