Tecride karşı Fransa'da eylemlere katılım çağrısı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı 2-3 Eylül günlerinde Fransa’nın Paris, Strasbourg ve Lyon kentlerinde eylemler düzenlenecek.

"Rêber Apo üzerinde sürdürülen tecride karşı 'Özgür önderlik, özgür halktır' şiarıyla 2 Eylül’de Strasbourg ve Paris'te alanlarda olacağız" diyen Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F)  ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), tecridin Kürt halkına karşı süren soykırımı tamamlamak için topyekûn bir saldırı olduğunu vurguladı. Kürt Halk Önderi şahsında uygulanan tecridin aynı zamanda Kürt soykırımını hedeflediğini yineleyen CDK-F ve TJK-F, soykırıma karşı yurtsever ve devrimci-demokrat tüm kamuoyunu en güçlü biçimde eylemlere katılmaya çağırdı.

Güney Fransa’da aktif olan Kürt dernekleri de 3 Eylül Pazar günü Lyon’da yapılacak merkezi yürüyüş ve mitinge katılım çağrısında bulundu. 

Yürüyüş, Place Jean Macé’de saat 13.00’te başlayacak.  Place Bellecour’da ise Kürt sanatçıların sahne alacağı bir miting yapılacak. Mitingde sanatçılar Seyda Perinçek, Lavin Perinçek ve Farqîn Azad sahne alacak.

Eylem “Önder Apo’ya özgürlük, Kürtlere adalet” şiarı ile organize ediliyor. 

PARİS - 2 EYLÜL

Yer: Place République

Saat: 15:00

 

STRASBOURG - 2 EYLÜL

Yer: Avrupa Konseyi önü

Saat: 10:00

 

LYON - 3 EYLÜL

Yer: Place Jean Macé

Saat: 13:00