Tecridi protesto eden Taş ve Akar Zürih'te anıldı

Anma etkinliğinde konuşan KOMAW temsilcisi Metin Mintaş; “Bu arkadaşların eylemleri bize sert bir eleştiridir, Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanmasına yönelik çağrıdır” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sistematik tecride dikkat çekmek için 12 Ocak'ta bedenini ateşe veren Veysi (Bubo) Taş ile 16 Ocak'ta aynı şekilde eylem gerçekleştiren Mehmet Akar, İsviçre'nin Zürih kentinde anıldı.

Şehit Aile Kurumu (KOMAW) öncülüğünde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen anmaya, Veysi Taş'ın mücadele ve çalışma arkadaşları ile çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Veysi Taş ve Mehmet Akar şahsında Kürt Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. 

KOMAW temsilcisi Metin Mintaş söz alarak uluslararası komploya karşı 2 Şubat 2006’da gerçekleştirdiği fedai eylemle ölümsüzleşen Viyan Soran, Veysi Taş ve Mehmet Akar’ı andıktan sonra şunları belirtti: “Bubo Taş ve Mehmet Akar hevallerimiz, eylemleriyle bize bir mesaj vermek istedi. Bu eylem bize bir eleştiridir. 24 yıldır İmralı hapishanesinde ağır tecrit koşullarında tutulan Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanmasına yönelik çağrıdır. Bize düşen şehitlerimizin anılarına bağlı kalarak mücadeleyi zafere taşımak Önderliğimizi, Kürt halkını ve Kurdistan'ı özgürlüğüne kavuşturmak olacaktır.” 

Mintaş’ın konuşmasının ardından her iki şehidin mücadele yaşamlarını anlatan sinevizyon izlendi.

Bubo Taş'la uzun süre çalışma yürüten arkadaşları ile kurumlar adına yapılan konuşmalarla devam eden anma, “Şehîd namirin” sloganlarıyla sonlandırıldı.