GÖRÜNTÜLÜ

Tecrit sistemini protesto eden fedailer anıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla 2018-2019 yılları arasında fedai eylem gerçekleştiren şehitler, Almanya'nın Ingolstadt kentinde bedenini ateşe veren Ümit Acar şahsında Duisburg’da anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla 27 Eylül 2018'de Almanya'nın Ingolstadt kentinde bedenini ateşe veren Ümit Acar şahsında Uluslararası Komplo'ya karşı 2019 yılında Krefeld Mahkemesi önünde bedenini ateşe veren Uğur Şakar ve 2018-2019 tarihleri arasında farklı hapishanelerde tecride karşı eylem gerçekleştiren fedailer, Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Mahsum Pamay, Zehra Sağlam, Sıraç Yüksek, Medya Çınar, Yonca Akıncı ve Enver Çelik için Almanya’nın Duisburg şehrinde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Meclisi’nde düzenlenen anmaya onlarca Kürdistanlı katıldı.

Anmada Şehit Ümit Acar’ın babası bir konuşma yaptı. Baba Acar, “Ümit sadece benim oğlum değil hepinizin oğludur. Hepinizin kardeşi ve yoldaşıydı. O tecride ve imhaya dur demek için kendisini ateşten çembere dönüştürdü.

Duisburg Kürt Halk Meclisi ve Şehit Aileleri Derneği adına yapılan konuşmalarda ise Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehitlerin oynadığı role dikkat çekilerek, her bir şehidin Kürdistan tarihine mal olduğu ve tarih yazdığı belirtildi.

Anmada sık sk, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.