GÖRÜNTÜLÜ

Tecrit ve topyekûn soykırım saldırıları Bern'de protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 41 aydır devam eden mutlak tecrit işkencesi, işgal saldırıları ve Kürt kültürüne yönelik saldırılar İsviçre'nin başkenti Bern'de protesto edildi.

TECRİT PROTESTOLARI

İsviçre Federal Parlamentosu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar adına burada açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklama ardından İsviçre Federal Hükümet yetkilileri, tüm siyasi partilere ve milletvekillerine ulaştırılmak üzere hazırlanan dosyalar e-posta yoluyla gönderildi.

Kurdistanlılar adına burada bir konuşma yapan siyasetçi Ferhat Encü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 25 yıllık tutsaklığına işaret ederek son 41 ayı aşkın süredir mutlak tecrit koşullarına tabi tutulduğunu söyledi.

Uluslararası hukuka ve insan haklarına tamamen aykırı bir biçimde sürdürülen tecrit işkence sistemiyle esasen Kürt halkının sesinin kesilmesinin hedeflendiğini ifade eden Ferhat Encü "Tecritle doğrudan bağlantılı olarak bugün Başûrê Kurdistan’a yönelik süren saldırılar ile Kürt dilini, kültürünü ve kimliğini hedef alan tutuklamalar yaşanmaktadır" diye konuştu.

Bu topyekûn saldırı politikalara karşı uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan Encü'nün ardından İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Divanı adına Nejdet Atalay bir konuşma yaptı.

Türk devletin sınır tanımayan hukuksuzluğuna dikkati çeken Atalay "Kürt halkını hiçleştirmeyi ve yok etmeyi amaçlayan Türk devleti bu saldırılarıyla 1990'lı yılları aratmayan ırkçı, tekçi, inkarcı ve katliamcı politikalarını bir kez daha devreye koymuştur" dedi. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk devletinin Kürt halkını ve Kurdistan'ı hedef alan insan haklarına ve ululararası hukuka tamamen aykırı saldırılarına karşı bugün bu saldırıları teşhir etmek için bir araya geldik. CDK-S olarak hazırladığımız başta İmralı tecrit işkencesi olmak üzere, Başûrê Kurdistan'ına yönelen saldırılar ile yine Kürtün kimliğini yok sayan tutuklamalar ve insanlık dışı uygulamaları içeren dosyaları İsviçre hükümet yetkililerine teslim edeceğiz." 

Atalay'ın konuşması sonrası İsviçre Federal Hükümetine, tüm siyasi partilere ve Milletvekillerine hazırlanan dosyalar eposta yoluyla gönderildi.

CDK-S ve YJK-S tecrite karşı tüm Kürdistanlıları yarın BM önünde olmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrite karşı Kürdistanlılar yarın 2 BM Ofisi önünde 2 günlük oturma eylemi başlatıyor.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S)  öncülüğünde düzenlenecek olan oturma eyleminin son gününde ise BM yetkililerine hazırlanan dosyalar sunulacak.