TEV-ÇAND Avrupa: İşgalciler ve ihanetçilere karşı tek ses olalım

TEV-ÇAND Avrupa, Türk devletinin katliamlarına dikkat çekerek, İşgalciler ve ihanetçilere karşı tek ses olalım, ulusal birlik için bir araya gelelim" dedi.

TEV-ÇAND Avrupa tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türk devletinin Kurdistan’ın 4 parçasına yönelik saldırıları devam ediyor. Bakurê Kurdistan'dan tutalım; Ṣengal, Rojava, Kandil, Baṣur'a dek gün geçmiyor ki, ülkemizin bir parçasına yönelik saldırı gerçekleşmesin. Türk devleti, son olarak Hewlêr'de bulunan KNK bürosuna saldırarak, KNK temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün'ü katletmiş, Süleymaniye-Erbet havaalanına saldırarak 3 YNK savaşçısını katletmiştir" denildi.

'SALDIRILAR TÜM KÜRTLERE YÖNELİK'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Ancak Türk devleti başta olmak üzere, işgalciler ne derse desin, bu saldırıların da gösterdiği gibi; bu savaş PKK'ye karşı değil, bütün Kürtlere ve Kurdistan'ın tümüne yöneliktir.

Bütün Kürtlerin ve Kurdistani olduğunu iddia eden tüm güçlerin şu gerçeği görmesi gerekiyor:

Türk devleti ile iş birliği, düşman ve işgalcilerle iş birliği ihanet demektir; kültür-sanat emekçileri başta olmak üzere, tüm halkımızı bu saldırılara ve ihanete karşı tavır koymaya, ses çıkarmaya ve ulusal birlik için bir araya gelmeye çağırıyoruz.

Tüm Kurdistani güçlere çağrımızdır:

Bu saldırılara karşı tüm gücümüzle karşı çıkalım, ulusal çizgiyi güçlendirelim, Kurdistani güçler olarak bir olalım, işgalcilerin saldırılarına karşı tek ses olalım.
TEV-ÇAND olarak, şehitlerimizin aileleri ve tüm halkımıza baş sağlığı diliyoruz.
Saldırılar karşısında geri adım atmayarak ve şehitlerimize sahip çıkarak saldırılara karşı durma ve ulusal birlik çizgisini büyütmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz."