Timurtürkan tek başına 20 bin 230 imza topladı

İmza kampanyasını büyük bir sorumlulukla sahiplenen kanser hastası İsmet Timurtürkan, hedeflediği sayıyı aşarak 20 bin 230 imza topladı. Timurtürkan, “Sağlığım elverdikçe imza toplamaya devam edeceğim” diyor.

PKK'nin Avrupa Birliği’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması amacıyla Avrupa ülkelerinde başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Kampanya, Kıbrıs'ta da her gün değişik şehirlerde ve farklı noktalarda hız kesmeden yürütülüyor. Kürdistanlılar, kampanyanın başlatıldığı günden bugüne büyük bir emek, fedakarlık ve özveri ile destek veriyor.
Kıbrıs Kürt Halk Meclisi öncülüğünde kurulan imza komisyonu, kampanya çalışmasını büyük sorumlulukla yürütürken Kürt bireyler de bu çalışmayı bulundukları yerde sahiplendi.
Bunlardan biri de İsmet Timurtürkan.

İsmet Timurtürkan kanser hastası olmasına rağmen kampanyanın başladığı günden bu yana hiçbir gerekçeye sığınmadan bu çalışmada aktif yer aldı. Yedi çocuk babası olan Timurtürkan, kimi zaman sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar yaşadığı Limasol şehrinin her sokağında, semt pazarlarında, mahalle, kahvehane ve festivallerde, kimi zaman da Kıbrıs'ın diğer şehirlerinde imza topladı.
Pazar sabah saatlerinde Limasol'un en işlek yerlerinden biri olan Moloz Park sahilinde imza toplamaya başlayan Timurtürkan, topladığı yaklaşık 2 bin imza ile tek başına toplamda tek başına 21 bin 230 imza toplamış oldu.

BÜYÜK BİR SORUMLULUK DUYGUSUYLA

Zaman zaman sağlık sorunları kendisini zorlasa da hiçbir zaman bunu çalışmanın önüne engel görmeyen Timurtürkan, bu çalışmayı büyük bir heyecanla yürüttüğünü belirtti.
Timurtürkan, "Bugüne kadar 21 bin 230 imza topladım. Bununla kendimi sınırlı tutmayacağım. İlk başladığım süreçlerde kendim için bir hedef belirlemiştim. Fakat şu an Kürdistan’da yaşanan savaş karşısında kendimi bir hedefle sınırlamayı çok doğru bulmuyorum. Halkların özgürlük umudu olan Önder Apo ve halkların umudu PKK'nin izinde yürümek dünyanın en onurlu görevidir. Bu anlamda sağlık sorunlarım el verdiği müddetçe, gücüm yettiği oranda imza toplamaya devam edeceğim" diye konuştu.