TJK-E’den 4 Nisan mesajı

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ı kutladı.

TJK-E yazılı bir açıklama ile Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş gününü kutladı.

“Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü toplumun doğuş günü olan 4 Nisan; başta Rêber APO olmak üzere, tüm insanlığa, halkımıza ve kadınlara kutlu olsun diyoruz” diyen TJK-E şöyle devam etti:

“Rêber APO, yaşamı boyunca 4 Nisan doğuş gününe kazandırdığı büyük anlam ve değerlerle, bizlere hakikat savaşını nasıl yürütmemiz gerektiğini öğretmiştir. Öğretmeye de devam etmektedir. Fiziki doğuşların, özgür bir yaşamın, toplumun ve kişiliğin yaratılmasıyla anlamlı ve değerli olabileceğini öğretmiştir. İktidarcı-sömürgeci-devletçi sisteme teslim olan, bu kirli sistem yaşamına koşan, erkek egemenlikçi sistem ölçülerinden kopmayan, köleliği zihniyet ve vicdanında bitirmeyenlerin fiziki doğuşlarının hakikat-anlam ve değer yüklü olmayacağını öğretmiştir. Asıl büyük doğuşların, zihniyet-vicdan ve kişiliklerimizden tüm topluma kadar; köleliğe karşı özgürlüğün, sömürüye karşı demokrasinin, iktidarcılığa karşı eşitliğin yaratılmasıyla yaratılabileceğini öğretmiştir.

4 Nisan; iktidarcılığı, faşizmi, her türlü sömürüyü, erkek egemenlikçi sistemi aşma günü olmaktadır. Kendini bu temelde yeniden inşa eden, doğuşunu gerçekleştiren insanın, kadının, halkın, kısaca insanlığın doğum günüdür. Bu temelde 4 Nisan, tüm insanlığa kutlu olsun diyoruz.

Rêber APO, 74. doğuş gününü, faşist AKP-MHP rejiminin ve onları destekleyen Batılı devletlerin ortaklığıyla uyguladığı ağır tecrit altında karşılamaktadır. Bu insanlık dışı, ağır tecrit ve baskı politikalarına karşı ise tarihi, büyük direniş ve mücadele yürütmektedir. Faşizme karşı asla boyun eğmemiş, özgürlük duruşunu tüm insanlık için hep yükseltmiştir.

Bizler de; Kürt kadınları başta olmak üzere, tüm kadınlar, emekçiler ve halklar olarak Rêber APO’yla birlikte faşizme, bu sisteme karşı mücadelemizi yükseltme sözümüzü yineliyoruz. Soykırım saldırıları karşısında Rêber APO ile birlikte, her günümüzü 'Özgürlük Zamanı' hamlesi kapsamında 4 Nisan ruhuyla yeniden doğuş günü yapacağız.

4 Nisan’ı, 8 Mart ve Newroz coşkusuyla karşılıyoruz. Kadınlar öncülüğünde yapılan 4 Nisan kutlamaları mücadelemizin tüm yıla yayılmasıyla devam edecektir. AKP-MHP rejiminin ve onların destekleyicisi olan güçlerin uyguladığı soykırım siyasetini paramparça kararlılığımızla, Rêber APO’yu fiziki özgürlüğünü sağlama sorumluluğumuzu başarmamız gerektiğinin bilicindeyiz. Direnenler olarak faşizmi kesin yenilgiye götüreceğiz.

Bu temelde başta Kürdistanlı kadınlar olmak üzere herkesi; 4 Nisan’ı ‘Rêber APO’nun, kadınların, halkların özgürlüğünü sağlama zamanı’ hamlesi ruhuyla karşılamaya ve özgürlük ve demokrasi mücadelemizi yükselterek kutlamaya çağırıyoruz.

Bir kez daha; 4 Nisan doğuş günü Rêber APO’ya, yine kutsal ve direngen analarımız başta olmak üzere tüm kadınlara ve halkımıza kutlu olsun diyoruz.”