TJK-E VE KCDK-E’den soykırım saldırılarına karşı eylem çağrısı

Türk devletinin kadınları ve diğer sivilleri direkt hedef alarak, saldırılarını tehlikeli boyutlara taşıdığı belirtilen açıklamada, “Halkımızı bu kadın düşmanı Türk devletini teşhir etmeye, protestolarını alanlara çıkarak ortaya koymaya çağırıyoruz” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) , Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da sivilleri de hedefleyen bombardımanlarını yaptığı ortak bir açıklamayla kınadı ve yurt dışında yaşayan Kurdistanlıları alanlara çıkarak protesto etmeye çağırdı.

Başûrê Kurdistan’da soykırım saldırılarını sürdüren Türk devletinin önceki gün Qamişlo-Amûdê yolunda JIN TV aracını hedeflediği, dün ise Bradost’ta 4 sivili katlettiği hatırlatılan açıklamada, şöyle denildi:

“Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Başûr hükümet ile yaptığı görüşmeye denk gelen bu katliam saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Ortadoğu ve Kurdistan coğrafyasını DAİŞ çetelerinden arındıran özgür Kürt kadın öncülüğünü ve sivil halkı hedef alan bu katliam saldırılarını, buna sessiz kalan Irak ve Başûr hükümetlerini tutumlarından dolayı protesto ediyoruz.

Başta gazetecilere olmak üzere bölgede sivillere yönelik gerçekleştirilen bu kanlı saldırılar, uluslararası taraflara vicdani ve ahlaki görevlerini yerine getirme sorumluluğunu yüklemektedir. Bu yükün altından susarak, seyirci kalarak kalkamazlar. Uluslararası hukuk, sözleşmeler ve insan hakları temel ilkelerinin getirdiği sorumluluklar derhal yerine getirilmelidir.

SALDIRILAR TEHLİKELİ BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR

Türk devletinin bölgede süren suçları sürekli bir hal almıştır. Bu suçlar sivil yaşamı ve kadınları direk hedef alan tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Türk devletinin bölgedeki suç ihlallerini belgeleyen ve bunu kamuoyuna duyuran gazeteciler hedef alınarak susturulmak istenmektedir. Uluslararası kurumlar bu saldırılara karşı net bir tutum koyarak ve derhal harekete geçmelidirler.

DERHAL HAREKETE GEÇELİM

TJK-E ve KCDK-E olarak yurtdışında yaşayan halkımızı bu soykırım saldırılarına karşı derhal harekete geçmeye, kamuoyunda bu katliam saldırılarını ve kadın düşmanı Türk devletini teşhir etmeye, Tüm Avrupa, Kanada ve Avusturalya’da protestolarını alanlara çıkarak ortaya koymaya çağırıyoruz.”