Torino’da İtalyanlar ve Kürtler saldırıları kınadı

Torino’da Kürtler ve İtalyan dostları, “Erdoğan faşizmine karşı Kürt halkının yanındayız, Rojava’ya uçuşlar yasaklansın ve Apo’ya özgürlük” diyerek yürüdü.

İtalya’nın Torino şehrinde Comunita Kurda ve Defend Kurdistan’ın organizesiyle Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları protesto edildi. Piazza Castello’da başlayan eyleme yüzlerce kişi katıldı.

Yürüyüşte Defend Kurdistan İnisiyatifi’nin İtalyanca “Erdoğan faşizmine karşı Kürt halkının yanındayız, Rojava’ya uçuşlar yasaklansın ve Apo’ya özgürlük” yazılı büyük pankartı taşındı.  
Piazza Castello’da başlayan yürüyüş Più Caddesinde bulunan Rai TV’ye doğru devam ederken konuşmacılardan Gazeteci Laura Schrader, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecrit ve izolasyona karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Yol boyunca bildirilerin dağıtıldığı ve oldukça ilgi gören yürüyüş, Vittoria meydanında atılan “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Zapê”, ”Bijî berxwedana zindanan”, “Bijî Rojava”, “Jin jiyan azadî” ’da sloganlar eşliğinde sonlandırıldı.