Toulouse ve Bordeaux’da şehit anmaları

Şehadetinden 7 yıl sonra kemikleri bir torbada ailesine teslim edilen Hakan Arslan ile Bêrîvan Zîlan, Rêzan Amed, Rêber Varto için Toulouse ve Bordeaux’da anma etkinlikleri düzenlendi.

Fransa’nın Toulouse ve Bordeaux kentlerinde farklı tarihlerde şehit düşen gerillalar şahsında tüm özgürlük şehitleri için anma etkinlikleri düzenlendi.

TOULOUSE

Guney Fransa’nın Toulouse kentinde Hakan Arslan, Rêzan Amed ve Bêrîvan Zîlan şahsında Kürdistan özgürlük şehitleri anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada güncel gelişmelere ilişkin değerlendirme yapılırken, Kürt halkı olarak özgürlük şehitlerine minnet duyguları dile getirildi.

Şehitlere ilişkin sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, “Bijî Serok Apo” ve “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) öncülüğünde 4 Eylül Pazar günü şehit düştüğü açıklanan Rêber Varto ve 7 yıl sonra kemikleri torbada babasına verilen Hakan Arslan için anma yapıldı.

Sinevizyon gösterimi ve şehit ailelerinin konuşması ile devam eden anma, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve Kürdistan Özgürlük Gerillasını selamlayan sloganlar ardından son buldu.